Ga naar de inhoud

Dit was de dag van de Duivels: 25 fitte spelers zijn klaar voor duel tegen Denen

De Rode Duivels zitten in de laatste rechte lijn naar hun tweede duel op het EK, tegen Denemarken. Vandaag reisden ze af naar Kopenhagen en trainden ze daar al eens in het Parkenstadion. Romelu Lukaku en Roberto Martinez stonden de pers te woord. Dit was de dag van de Duivels.

De dag van de Belgen

 1. 19 uur 29.
 2. 19 uur 29.
 3. 19 uur 29.
 4. 19 uur 29.
 5. 19 uur 28.
 6. 19 uur 22. Bekijk de laatste training van de Duivels voor de match tegen Denemarken.

  Bekijk de laatste training van de Duivels voor de match tegen Denemarken

 7. 19 uur . Training met 25 Duivels. De 25 Rode Duivels die in Charleroi op het vliegtuig gestapt zijn richting Kopenhagen zijn allemaal fit en speelklaar voor het duel van donderdagavond tegen Denemarken. Dat vertelde de bondscoach op zijn persconferentie. En de spelers waren ook allemaal te zien op de laatste training. Bij de naam van Jan Vertonghen werden vooraf vraagtekens gezet, maar de verdediger stapte zelfs als eerste het veld op. Het is dus aan de coach om te kiezen wie er kan starten morgen. .
 8. 18 uur 57. De eerste man op het veld was Jan Vertonghen. Hij is gretig. Ruben Van Gucht.
 9. 18 uur 55.
 10. 18 uur 36.
 11. 18 uur . Martinez: "Verwacht dat Vertonghen fit is om morgen te spelen".

  Martinez: "Verwacht dat Vertonghen fit is om morgen te spelen"

 12. 17 uur 59. Lukaku: "Mijn hoofd is al naar de wedstrijd toe gericht".

  Lukaku: "Mijn hoofd is al naar de wedstrijd toe gericht"

 13. 17 uur 31. Eddy Snelders blikt vooruit: "Witsel, De Bruyne en Hazard moeten nog niet starten".

  Eddy Snelders blikt vooruit: "Witsel, De Bruyne en Hazard moeten nog niet starten"

 14. 17 uur 08. Snelders: "Never change a winning team". Ruben Van Gucht en Eddy Snelders wachten de spelers al op in Kopenhagen. Onze analist gaf zijn visie over enkele thema's voor de persconferentie.  "Er is al veel gesproken over de emoties van deze match. Ik denk dat Martinez zal eisen dat de focus op de wedstrijd komt te liggen. Het zijn allemaal profs en ze zullen uiteindelijk wel met het mes tussen de tanden op het terrein staan. Ik verwacht geen enkele Belg die uit medelijden zijn voetje zal terugtrekken." En wat te denken van de aanwezigheid van Vertonghen? "De Denen zullen niet weten of hij kan spelen, maar wij ook niet. Als hij vandaag traint, dan is hij misschien wel klaar." En wat met de rest van de ploeg? Zal Boyata bijvoorbeeld blijven staan? "Hij staat in de pikorde van de bondscoach denk ik net iets boven Denayer. En zoals het gezegde gaat: never change a winning team. Er zijn nu wel drie toppers aan het terugkomen, maar ze zijn nog niet helemaal fit. Dus geef het team van tegen Rusland nog een kans. Mertens was misschien iets minder scherp, maar ook hem zou ik toch nog een kans geven. De Bruyne, Witsel en Hazard hoeven nog niet in de basis. Dat heeft de medische staf ook gevraagd." .
 15. 15 uur 43. Delaney (Deen van Borussia Dortmund): "Ben blij voor Witsel". Axel Witsel is er bij in Denemarken. Zijn revalidatie kreeg de voorbije dagen veel aandacht en ook Thomas Delaney, zijn ploegmaat bij Borussia Dortmund, kan het haast niet geloven. "Ik ben verrast, maar ook blij voor hem", vertelde hij op de persconferentie van de Deense ploeg. "Het was een zware blessure maar ik heb gehoord dat hij erg hard gewerkt heeft. Het is een goed teken dat de Belgische bondscoach hem opnieuw bij zijn groep neemt. Hij heeft duidelijk vertrouwen in Axel."  .
 16. 14 uur 56. De aankomst van de Rode Duivels in beeld.

  De aankomst van de Rode Duivels in beeld