Politie overwoog activist neer te schieten: "Schutters hadden hem in het vizier"

  De Greenpeace-activist vloog de Allianz Arena in.

  De Greenpeace-activist vloog de Allianz Arena in.

  De spelers van Frankrijk en Duitsland vielen even uit de lucht voor hun onderling duel gisteren. Een Greenpeace-activist kwam er het stadion ingevlogen met een parachute. Die actie had hij bijna met zijn leven bekocht. "De schutters hadden hem al in het vizier", aldus minister Herrmann.

  Dinsdagavond, voor de aftrap van Frankrijk-Duitsland, vloog een activist van Greenpeace het stadion in München met een parachute binnen. Niet zonder risico, zo blijkt.

   

  De Duitse politie overwoog zelfs om hem neer te schieten, zo bevestigde  Joachim Herrmann,  de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Beieren.

   

  De man wilde met zijn actie de aandacht van het publiek vragen voor het milieu. Het was de bedoeling dat hij een bal op het veld van de Allianz Arena zou gooien en daarna weer zou wegvliegen, maar dat mislukte. 

   

  Hij leek de controle enigszins kwijt te zijn, scheerde rakelings over het publiek en verwondde twee mensen alvorens hij op het veld landde. 

  Als de politie had besloten dat het om een terroristische aanslag ging, dan had hij dit met zijn leven betaald

  Joachim Herrmann

  "De eliteschutters hadden hem al in het vizier", stelt minister Joachim Herrmann in een verklaring. "De schutters haalden de trekker uiteindelijk niet over toen ze het logo van Greenpeace op zijn scherm zagen." 


  "Als de politie had besloten dat het om een terroristische aanslag ging, dan had hij dit met zijn leven betaald."   


  De 38-jarige man werd woensdag na een ondervraging weer vrijgelaten, maar zal zich voor het gerecht moeten verantwoorden. Greenpeace bood inmiddels al verontschuldigingen aan.