Ga naar de inhoud

Excuses Greenpeace voor mislukte stunt paraglider, verschillende mensen in het ziekenhuis

 wo 16 juni 2021 06:49

Opschudding net voor Frankrijk-Duitsland. Plots vloog een paraglider het stadion binnen. De man, een milieu-activist, raakte de spider-cam, scheerde langs enkele mensen in het publiek en landde uiteindelijk op het veld.

Onwaarschijnlijke beelden net voor de topper op het EK. Een paraglider, een milieu-activist van Greenpeace, vond er niets beter op dan met een parachute het stadion binnen te vliegen.

 

Bijna liep de stunt dramatisch af, toen de man de spider-cam raakte. Voor hij de grond raakte, maakte hij nog een ommetje door het publiek, waarbij hij enkele mensen raakte. Verschillende voetbalfans werden in het ziekenhuis behandeld voor hun verwondingen.

 

De actie van Greenpeace Duitsland was gericht naar Volkswagen, een van de sponsors van de wedstrijd. "Hé, Volkswagen, het is tijd om alle olie te bannen. Stop ermee om klimaatvernietigende diesel- en benzineauto's te verkopen", schreef Greenpeace vlak voor de stunt op Twitter.

 

Even later kwamen de verontschuldigingen: "Dit protest had niet de bedoeling om de wedstrijd te verstoren of om mensen te blesseren. We hopen dat niemand ernstig gewond is geraakt. Acties van Greenpeace zijn altijd geweldloos. Helaas is het deze keer niet volgens plan verlopen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Deschamps geraakt, UEFA onderneemt actie

De stunt van Greenpeace krijgt mogelijk nog een staartje, want de Europese voetbalbond heeft in een statement laten weten juridische stappen te zullen zetten. "Deze onachtzame daad - die serieuze gevolgen had kunnen hebben voor heel wat mensen in het stadion - heeft ervoor gezorgd dat verschillende mensen naar het ziekenhuis moesten voor verzorging."

 

Ook Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk, werd geraakt door een stuk gereedschap dat was losgekomen. Hij liep daarbij een blauwe plek op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pogba en co kunnen hun ogen niet geloven

De man vliegt de Allianz Arena binnen

De activist schuift uit bij zijn landing

Rüdiger checkt of de man in orde is

De spider-cam komt plots naar beneden

Lees ook: