Op zijn Frans: owngoal Hummels nekt Duitsland tegen solide wereldkampioen

  1. 20' - Own goal - Mats Hummels (1 - 0)
  2. 7' - Geel - Joshua Kimmich
  1. 90+5' - Verv. Adrien Rabiot door Ousmane Dembélé
  2. 89' - Verv. Karim Benzema door Corentin Tolisso
  3. 87' - Verv. Robin Gosens door Kevin Volland
  4. 87' - Verv. Matthias Ginter door Emre Can
  5. 74' - Verv. Kai Havertz door Leroy Sané
  6. 74' - Verv. Serge Gnabry door Timo Werner
  20'own goalMats Hummels1 - 0

  Aan één goal hadden ze genoeg. Frankrijk bedankte Mats Hummels voor een eigen doelpunt na 20 minuten. Nadien weerstond de wereldkampioen aan de Duitse druk. Twee goals van de Fransen werden nog afgekeurd voor buitenspel.

  Ruim verslag van Frankrijk - Duitsland (1-0)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Frankrijk - Duitsland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 20 minuten lijkt Mats Hummels een voorzet van Hernandez te kunnen wegwerken. Tot hij de bal verkeerd raakt en de bal hard in eigen doel schiet. 

  • Man van de match: De beste man op het veld was Kylian Mbappé. Beperkte zich tot enkele flitsen, maar die mochten er zeker zijn. Net geen doelpunt, net geen strafschop en net geen assist. Maar net wel man van de match.

  • Opvallend: Mats Hummels scoorde in 2014 op het WK het enige doelpunt tegen Frankrijk. Vandaag maakte hij opnieuw de enige treffer, maar wel in eigen doel. Symbolisch voor de malaise van de Mannschaft.

  Hummels helpt Frankrijk een handje met een eigen doelpunt

  Het allerlaatste duel van de eerste speeldag was meteen een duel tussen twee titanen van het Europese voetbal. Duitsland werd in 2014 nog wereldkampioen, terwijl Frankrijk die titel in 2018 overnam. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een finale avant la lettre.

   

  Ook al haalt Duitsland al enkele jaren niet meer de resultaten van weleer, de weelde tussen de lijnen was jaloersmakend en in München was er van een vormdip niets te merken. De Mannschaft nam de regie meteen in handen, al bleven de kansen wel uit.

   

  Voor die kansen zorgde Frankrijk dan na een eerste studieronde. De kopbal van Pogba ging een metertje over en een plaatsbal van Mbappé werd door de vuisten van Neuer afgeweerd. De derde keer is scheepsrecht en dat gezegde kennen ze ook in Frankrijk.

   

  Lucas Hernandez haalde in zijn Allianz Arena de achterlijn, poeierde de bal voor doel en zag hoe Hummels de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Enorm jammer voor de Duitsers, maar ook symbolisch voor de onmacht van de Duitsers in de laatste jaren.

   

  Toch lieten de manschappen van Joachim Löw het kopje niet hangen. Thomas Müller reageerde meteen met een voorzichtige kopbal, even later kraakte Gündogan zijn schot. Even voor rust werd er ook negatief gereageerd door Rüdiger, die een hap nam uit de schouder van Pogba. De Fransman was er niet mee gediend, maar de VAR bleef oorverdovend stil.

  Drama voor Hummels! Duitse verdediger werkt de bal in eigen doel: 1-0

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Mbappé flitst, maar kan de score niet meer uitdiepen

  Na de pauze moest Duitsland wel gaan komen, want een achterstand tegen Frankrijk haal je niet zomaar op. Dat hoef je aan Belgen niet meer uit te leggen. Toch kwam het eerste gevaar van de Fransen. Rabiot dook op links de diepte in, kreeg de bal op tijd mee, maar in plaats van breed te leggen op de vrijstaande Griezmann, ging hij voor eigen succes en trapte hij vol tegen de paal.

   

  Een Duits antwoord bleef niet lang uit. De pass op Gnabry was allesbehalve makkelijk, maar zijn botsbal viel maar net over de lat van het Franse doel. Even later was Lloris dan maar net op tijd om een doelpoging van diezelfde Gnabry te voorkomen.

   

  De wereldkampioen wist dat het niet alleen maar kon verdedigen en met Kylian Mbappé had het het ultieme wapen voor de tegenaanval. Net na het uur eindigde zo’n snedige tegenprik in een sublieme krulbal. Toch was de vreugde van korte duur, want de vlag ging al snel de hoogte in.

   

  Leeg was de turbo van Mbappé allerminst, want hij bezorgde de Duitse verdediging nog een dubbele verkoudheid. Eerst leverde een ultieme tackle van Hummels net geen strafschop op, daarna zag Mbappé zijn assist op Benzema uitgewist omdat hij opnieuw een fractie buitenspel stond.

   

  De blauwhemden lieten het niet aan hun hart komen, want in eigen huis kon Duitsland geen vuist meer maken. Daardoor begint Frankrijk met een gouden driepunter in de groep des doods, waarin ook titelverdediger Portugal en Hongarije zitten.

  Afgekeurde goals van Mbappé en Benzema

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 98. Frankrijk zet Duitsland zakelijk opzij! Wereldkampioen Frankrijk opent zijn EK met een zakelijke, maar niet onverdiende zege tegen een zoekend Duitsland. Daarvoor had het een eigen doelpunt van Hummels nodig, al werden twee Franse goals nog afgekeurd na buitenspel. .
  3. tweede helft, minuut 96. De Fransen winnen nog wat tijd waar mogelijk. Krijgen we nog een allerlaatste Duitse aanval te zien? .
  4. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Frankrijk, Ousmane Dembélé erin, Adrien Rabiot eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Duitsland pompt nog wat ballen naar voren, maar voorlopig kunnen de blauwhemden elke poging ongedaan maken. .
  6. tweede helft, minuut 92.
  7. tweede helft, minuut 91. Rabiot gaat erbij zitten. En dan worden enkele Duitse fans helemaal gek. Moet Deschamps een tweede keer wisselen? .
  8. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Frankrijk, Corentin Tolisso erin, Karim Benzema eruit
  10. tweede helft, minuut 89. Deschamps wisselt dan toch. Het heeft lang geduurd, maar Didier Deschamps wisselt dan toch. Tolisso komt Benzema vervangen. Een wissel voor de zekerheid, maar ook een uitnodiging voor Duitsland om aan te vallen. .
  11. tweede helft, minuut 88. Het wordt de linker van Sané, maar zijn poging gaat een dubbele meter over de kooi van Lloris. .
  12. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Duitsland, Kevin Volland erin, Robin Gosens eruit
  13. tweede helft, minuut 87. Ook knappe goal van Benzema wordt afgekeurd.

   Ook knappe goal van Benzema wordt afgekeurd

  14. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Duitsland, Emre Can erin, Matthias Ginter eruit
  15. tweede helft, minuut 87. Een vrije trap voor Kroos? Rabiot krijgt de bal ongelukkig tegen de hand en zo krijgt Duitsland nog een interessante vrije trap. Iets voor Kroos of toch eerder een linkspoot? .
  16. Mbappé stond dan toch buitenspel. Pogba wachtte dan toch iets te lang, geeft ook de VAR aan. Mbappé stond dan toch een tiental centimeters buitenspel. Dan wordt het misschien toch nog bibberen voor de Fransen. . tweede helft, minuut 86.
  17. tweede helft, minuut 85. Benzema doet de boeken toe! Pogba lijkt te lang te wachten om Mbappé diep te sturen. De vlag blijft beneden, Mbappé snelt richting doelgebied en legt prima terug op Benzema, die de 2-0 vol overtuiging tegen de touwen ramt! .
  18. tweede helft, minuut 82. Geen goal en geen penalty voor Mbappé, na riskante tackle van Hummels.

   Geen goal en geen penalty voor Mbappé, na riskante tackle van Hummels

  19. tweede helft, minuut 80. De mot zit erin. De Duitsers lijken hun momentum wat te hebben verloren en de Fransen controleren schijnbaar makkelijk. Kan er nog een ultiem Duits offensief opgezet worden? .
  20. tweede helft, minuut 80. Mbappé pakt nog eens uit met zijn turbo, maar deze keer keert hij op zijn stappen terug omdat de achterlijn te snel nadert. .