Hjulmand: "Eriksen kan vanuit ziekbed het stadion horen en zal zeker supporteren tegen Belgen"

  Dinsdag verscheen deze geruststellende foto.

  De toestand van Christian Eriksen domineerde het persmoment van de Deense nationale ploeg voor de match tegen de Rode Duivels. Omdat het een terugkeer wordt naar de plek waar het onheil gebeurde, zal Denemarken ook niet trainen in het Parkenstadion voor de match.

  Intussen gaat het, gezien de omstandigheden, goed met de 29-jarige Christian Eriksen. De ploegmaat van Romelu Lukaku bij Inter werd naar een ziekenhuis vlak naast het Parkenstadion gebracht en zal van daaruit ook het duel met de Belgen volgen.

   

  "Christian zal de wedstrijd zeker volgen vanuit het ziekenhuis", vertelde de Deense bondscoach Kasper Hjulmand woensdag. "Vanuit zijn bed kan hij het stadion horen. Hij zal zijn truitje aantrekken en voor ons supporteren, daar ben ik zeker van."


  Hjulmand liet eerder al weten zijn spelers de keuze te laten of ze al dan niet kunnen spelen tegen België. "Ik ben er zeker van dat de jongens klaar zijn om te spelen. We zullen een degelijke ploeg aan de aftrap kunnen brengen." 

   

  "De voorbije dagen hebben we getracht naar een normaal leven terug te keren, door structuur aan te brengen, te trainen, vergaderingen te organiseren en stapje voor stapje vooruitgang te boeken."

   

  "De spelers die hun familie wilden zien, hebben dat kunnen doen. Ikzelf had de kans mijn vrouw en mijn kinderen even te zien en dat was toch wel belangrijk voor me. We plannen niet te ver vooruit, maar de stappen zijn gezet in de goede richting. Daarnaast hebben we ook goed getraind", aldus de Deense bondscoach.

  De spelers die hun familie wilden zien, hebben dat kunnen doen. Ikzelf had de kans mijn vrouw en mijn kinderen even te zien en dat was toch wel belangrijk voor me.

  Denemarken traint woensdag niet in het Parkenstadion. De spelers kunnen het stadion wel bezoeken, al ze dat willen. Voor hen zal het de eerste keer zijn sinds de dramatische gebeurtenissen van zaterdagavond.


  "Het zal ongetwijfeld emotioneel worden om terug te keren naar het stadion, daarom verplichten we ook niemand. Tijdens de wedstrijd zullen we ongelooflijk gesteund worden door onze supporters, op die emoties moeten we voorbereid zijn."


  "Vanaf het eerst fluitsignaal moeten we de focus op de wedstrijd leggen, laten zien waartoe we in staat zijn als team. We zijn klaar voor de uitdaging van morgen."

  "We zijn underdog, want spelen tegen beste land ter wereld"

  Sportief weet Kasper Hjulmand dat het een moeilijke opdracht wordt, maar hij geeft zich niet gewonnen. "Morgen zullen we moeilijk te kloppen zijn", beloofde de Deense bondscoach. Maar hij is natuurlijk niet vergeten dat België twee keer te sterk was voor zijn ploeg in de Nations League.

   

  "We hebben alles uitvoerig geanalyseerd. De laatste wedstrijd tegen de Belgen was zelfs vrij evenwichtig, we hebben er veel over nagedacht. We zullen het dit keer iets anders aanpakken. De spelers willen winnen en we gaan ons best doen. Ik weet dat we de underdog zijn, geen twijfel mogelijk." 

   

  "We spelen tegen het beste land ter wereld en dat weten we uit ervaring. Bekijk hun statistieken maar eens: ze krijgen amper doelpunten tegen, scoren vlot en winnen bijgevolg bijna altijd. Ze doen denken aan een clubelftal, maar er bestaat altijd een kans."

  We spelen tegen het beste land ter wereld en dat weten we uit ervaring. Bekijk hun statistieken maar eens.

  Deense voetbalbond: "UEFA moet regels over voortspelen herzien"

  Jesper Møller, de voorzitter van de Deense voetbalbond, heeft de UEFA woensdag verzocht haar reglementen in verband met het herspelen van wedstrijden te herzien. 

   

  "Het was de verkeerde beslissing om voort te spelen. Het was volkomen onacceptabel dat de spelers zich op het terrein moesten begeven zo kort na dat verschrikkelijke voorval", schrijft Møller woensdag in een communiqué. 

   

  "De spelers en trainers mochten niet in zo'n situatie worden gebracht omdat het niet hun beslissing zou mogen zijn." De Denen kregen de mogelijkheid om de wedstrijd zaterdagavond voort te spelen of de partij zondagmiddag verder te zetten. De Europese voetbalbond ontkent gedreigd te hebben met een nederlaag via de groene tafel indien de Denen geweigerd zouden hebben.

   

  In de UEFA-statuten staat gestipuleerd dat "als een match niet kan worden gespeeld of maar gedeeltelijk kan worden gespeeld, de wedstrijd integraal of de resterende periode van de wedstrijd in principe 's anderendaags moet worden afgewerkt". Tegelijkertijd wordt echter ook vermeld dat een pauze van 48 uur tussen twee wedstrijden noodzakelijk is.

  Lees ook: