Deense coach laat spelers kiezen of ze tegen België willen spelen

  Kasper Hjulmand laat de keuze aan zijn spelers.

  De Deense bondscoach Kasper Hjulmand zal tegen de Rode Duivels geen spelers opstellen die zich na het drama met Christian Eriksen nog niet klaar voelen om opnieuw te voetballen.

  "Het is nog te vroeg om te zeggen of elke speler mentaal bereid zal zijn om donderdag te spelen", vertelde de Deense bondscoach tijdens een persmoment in Helsingor.

   

  "Het is oké als een speler aangeeft emotioneel niet klaar te zijn om tegen België aan te treden."

   

  Dat zijn spelers hun eerste EK-duel tegen Finland nog moesten hervatten na het drama met Eriksen, ligt nog altijd zwaar op de maag bij de bondscoach.

   

  "Ik had de indruk dat wij en de spelers onder druk werden gezet. Er is geen twijfel dat we twee opties kregen van de UEFA. Ik was daar. Ik weet het: er waren maar twee opties. Dat was heel, heel duidelijk."

  Het is oké als een speler aangeeft emotioneel niet klaar te zijn om tegen België aan te treden.

  Kasper Hjulmand

  Ook de Deense spelers Kasper Schmeichel en Martin Braithwaite hadden eerder ook al kritiek geuit op de aanpak van de UEFA. 

   

  "Ik denk niet dat het de juiste beslissing was. Dit was niet de juiste manier om leiding te geven. Maar hopelijk is dit een les voor de toekomst", besloot Hjulmand.


  Eriksen zakte zaterdagavond in elkaar tijdens de match tegen Finland. Hij werd minutenlang gereanimeerd op het veld, maar was weer bij bewustzijn toen hij vanuit het stadion naar het ziekenhuis werd gebracht. 

   

  Inmiddels heeft de Deense spelmaker laten weten dat hij "zich goed voelt, gezien de omstandigheden".