Tielemans: "1e halfuur tegen Rusland was misschien mijn minste van het seizoen"

  Youri Tielemans heeft een belangrijke rol gekregen op het middenveld van de Rode Duivels. Tegen Rusland liep dat nog niet helemaal vlekkeloos en dat gaf hij zelf ook toe op zijn persmoment vandaag in Tubeke. De concurrentie met De Bruyne en Witsel vreest hij niet. "Iedereen voelt zich deel van de groep en geeft alles voor hetzelfde doel."

  "Mijn eerste dertig minuten waren moeilijk en niet wat ik ervan verwacht had", was Tielemans eerlijk tegen de verzamelde pers. "Het waren misschien wel mijn minste minuten van het seizoen, dat zegt veel. De ideeën waren wel goed, maar de uitvoering kon beter. Er waren enkele fases waarbij ik mijn lichaam slecht gepositioneerd had om vooruit te spelen en enkele passen miste."

   

  "De tweede helft liep het bij mij persoonlijk beter. Ik probeerde toen het minder ging weer in de wedstrijd te komen en de bal op te vragen. Ik heb geleerd om niet meer weg te zakken in een wedstrijd. Hoe meer ik de bal raak, des te beter ik me voel. Dat we met 3-0 gewonnen hebben, is ook goed voor het vertrouwen."

   

  Had Tielemans last van zenuwen? "Neen, eigenlijk niet. Het enige dat meespeelde was het voorval van Eriksen. Dat is geen excuus. Op het veld probeer je er niet aan te denken."


  "Ik ken hem persoonlijk niet, maar je wil zoiets niet zien gebeuren. Ik was naar die match aan het kijken en wou bij de rust naar onze meeting gaan. De wereld stopte 10 minuten met draaien. Ik was aan het bibberen op mijn hotelkamer in mijn eentje."

   

  Donderdag spelen de Belgen tegen Denemarken. "Dat zal een rare match zijn, zeker voor de Denen. Ik heb ook een berichtje gestuurd naar Kasper Schmeichel, mijn ploegmaat, om hem te steunen."

  Het zal een rare match zijn, zeker voor de Denen. Ik heb ook een berichtje gestuurd naar Kasper Schmeichel, mijn ploegmaat, om hem te steunen.

  Tielemans groeide de voorbije maanden uit tot basisspeler bij de Rode Duivels, maar krijgt er weldra met Witsel en De Bruyne te duchten concurrenten bij. "Het is aan de trainer om te bepalen met welk systeem en welke spelers hij de wedstrijd start", zei Tielemans.  

   

  "En het is aan ons om de taken op het veld uit te voeren en om hard te werken. Concurrentie is goed. Iedereen voelt zich deel van de groep en geeft alles voor hetzelfde doel."


  Tielemans gaf ook aan dat hij niet met zijn toekomst bij Leicester bezig is. Zijn naam duikt immers op bij absolute topclubs als Liverpool. "Mijn focus ligt op het EK en sterke wedstrijden spelen bij de nationale ploeg", klonk het kort maar krachtig. 

  Bekijk de persconferentie met Youri Tielemans

  Tielemans is de Duivel van de Dag: "De eerste 30 minuten waren misschien de minste van dit seizoen"