Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 3

Dit was de Duivelse dag: De Bruyne traint weer mee, Praet en Tielemans spraken met de pers

 ma 14 juni 2021 21:52

Donderdag hebben de Rode Duivels een afspraak met Denemarken. De nationale ploeg bereidt zich in Tubeke voor op dat tweede EK-duel. Daar was het vandaag aan Youri Tielemans en Dennis Praet om te spreken. Maar de aandacht was vooral voor Kevin De Bruyne die weer volop mee op het trainingsveld stond.

Fase per fase

21:51

Conditiecoach Gerets: "Een meerwaarde dat Witsel en De Bruyne hier gebleven zijn"

"Ik denk dat het een meerwaarde was om Witsel en De Bruyne hier te houden", vertelt Johan Gerets, conditiecoach bij de Duivels. "Zo vermijden ze bijvoorbeeld vluchten. Dat is vooral voor Kevin belangrijk om die luchtdrukverschillen nog te vermijden."


"En daarnaast is er het cardiovasculaire. De prikkels die ze opnieuw moeten krijgen om in die matchvorm te raken."


"Er was ook een deel bij dat ze allemaal niet zo graag doen: het volumelopen. Ze hebben 6,5 en 8 kilometer gelopen. Dat is perfect het niveau waar we naartoe willen. Dus het was echt een meerwaarde om ze hier te houden."

21:39

De Bruyne en Witsel trainen nu weer mee met de groep. Maar dit deden ze de afgelopen dagen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
21:21

Praet is nog een Duivel van de Dag: "Ik denk dat Witsel klaar zal zijn"

20:56

Tielemans is de Duivel van de Dag: "De eerste 30 minuten waren misschien de minste van dit seizoen"

19:19

De Belgen die tegen Rusland lang op het veld stonden, werkten ook vandaag binnen hun training af. Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Eden Hazard kwamen wel buiten in actie. "De Bruyne zal vandaag en morgen nog twee keer stevig trainen en dan hakt de bondscoach de knoop door over de match tegen Denemarken", vertelt Ruben Van Gucht.

19:07

Van Gucht: "Het ziet er voor Witsel goed uit om donderdag minuten te krijgen, voor De Bruyne is het afwachten"

18:58

Kijk naar de training met Kevin De Bruyne

17:54
17:51

Iedereen fit?

De Rode Duivels trainden vandaag om 17.30 uur en voor het eerst was ook Kevin De Bruyne daar gewoon bij. Zo zijn de Belgen eindelijk volledig want ook Axel Witsel werkt geen apart programma meer af.

17:44
17:44
15:18
14:31

90% geslaagde passes

De Belgische bond gaf vandaag wat inzichten over de 3-0-zege van de Duivels tegen Rusland. De Belgen lieten de Russen achter de bal lopen. Ze gaven 722 passes, het hoogste aantal van een EK-ploeg tot nu toe. 90 procent daarvan kwam bovendien aan, dat zijn er 647. Ook dat is het beste rapport op het EK tot nu toe, samen met Nederland.


De prestatie van Toby Alderweireld werd nog wat extra in de verf gezet. De verdediger deelde 100 gelukte passes uit. 

14:31

Duivelse statistieken

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:53

Kunnen Witsel en De Bruyne al spelen? "Klaar om minuten te maken"

13:53

Reisplannen van Rode Duivels gewijzigd: "Enkel wat extra kilometers"

06:58

Praet en Tielemans

De selectie traint vandaag om 17.30 uur. Het eerste kwartier is open voor de media. Een uurtje ervoor komen Dennis Praet en Youri Tielemans naar de dagelijkse persconferentie. 

06:54

Denemarken voorbereiden

Donderdag hebben de Rode Duivels een afspraak met Denemarken. De nationale ploeg bereidt zich in Tubeke voor op dat duel. Volg in dit artikel mee wat er zich allemaal in het Belgische kamp afspeelt.