Dit was de Duivelse dag: De Bruyne traint weer mee, Praet en Tielemans spraken met de pers

  Donderdag hebben de Rode Duivels een afspraak met Denemarken. De nationale ploeg bereidt zich in Tubeke voor op dat tweede EK-duel. Daar was het vandaag aan Youri Tielemans en Dennis Praet om te spreken. Maar de aandacht was vooral voor Kevin De Bruyne die weer volop mee op het trainingsveld stond.

  Fase per fase

  spinner
  1. 21 uur 51. Conditiecoach Gerets: "Een meerwaarde dat Witsel en De Bruyne hier gebleven zijn". "Ik denk dat het een meerwaarde was om Witsel en De Bruyne hier te houden", vertelt Johan Gerets, conditiecoach bij de Duivels. "Zo vermijden ze bijvoorbeeld vluchten. Dat is vooral voor Kevin belangrijk om die luchtdrukverschillen nog te vermijden." "En daarnaast is er het cardiovasculaire. De prikkels die ze opnieuw moeten krijgen om in die matchvorm te raken." "Er was ook een deel bij dat ze allemaal niet zo graag doen: het volumelopen. Ze hebben 6,5 en 8 kilometer gelopen. Dat is perfect het niveau waar we naartoe willen. Dus het was echt een meerwaarde om ze hier te houden." .
  2. 21 uur 21. Praet is nog een Duivel van de Dag: "Ik denk dat Witsel klaar zal zijn".

   Praet is nog een Duivel van de Dag: "Ik denk dat Witsel klaar zal zijn"

  3. 21 uur 09.
  4. 20 uur 56. Tielemans is de Duivel van de Dag: "De eerste 30 minuten waren misschien de minste van dit seizoen".

   Tielemans is de Duivel van de Dag: "De eerste 30 minuten waren misschien de minste van dit seizoen"

  5. 19 uur 19. De Belgen die tegen Rusland lang op het veld stonden, werkten ook vandaag binnen hun training af. Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Eden Hazard kwamen wel buiten in actie. "De Bruyne zal vandaag en morgen nog twee keer stevig trainen en dan hakt de bondscoach de knoop door over de match tegen Denemarken", vertelt Ruben Van Gucht. .
  6. 19 uur 07. Van Gucht: "Het ziet er voor Witsel goed uit om donderdag minuten te krijgen, voor De Bruyne is het afwachten".

   Van Gucht: "Het ziet er voor Witsel goed uit om donderdag minuten te krijgen, voor De Bruyne is het afwachten"

  7. 18 uur 58. Kijk naar de training met Kevin De Bruyne.

   Kijk naar de training met Kevin De Bruyne

  8. 17 uur 54.
  9. 17 uur 51. Iedereen fit? De Rode Duivels trainden vandaag om 17.30 uur en voor het eerst was ook Kevin De Bruyne daar gewoon bij. Zo zijn de Belgen eindelijk volledig want ook Axel Witsel werkt geen apart programma meer af. .
  10. 17 uur 44.
  11. 17 uur 44.
  12. 15 uur 19.
  13. 14 uur 31. 90% geslaagde passes. De Belgische bond gaf vandaag wat inzichten over de 3-0-zege van de Duivels tegen Rusland. De Belgen lieten de Russen achter de bal lopen. Ze gaven 722 passes, het hoogste aantal van een EK-ploeg tot nu toe. 90 procent daarvan kwam bovendien aan, dat zijn er 647. Ook dat is het beste rapport op het EK tot nu toe, samen met Nederland. De prestatie van Toby Alderweireld werd nog wat extra in de verf gezet. De verdediger deelde 100 gelukte passes uit.  .
  14. 13 uur 53. Kunnen Witsel en De Bruyne al spelen? "Klaar om minuten te maken".

   Kunnen Witsel en De Bruyne al spelen? "Klaar om minuten te maken"

  15. 13 uur 53. Reisplannen van Rode Duivels gewijzigd: "Enkel wat extra kilometers".

   Reisplannen van Rode Duivels gewijzigd: "Enkel wat extra kilometers"

  16. 12 uur 11.
  17. 11 uur 29.
  18. 09 uur 33.