"Spelen tegen België voor Christian Eriksen", zeggen Deense spelers

  Pierre-Emile Höjbjerg.

  De hartstilstand van Christian Eriksen zindert nog volop na in de Deense selectie. Toch willen de Denen zich donderdag van hun beste kant laten zien. Voor hun vriend die in het ziekenhuis herstelt.

  Denemarken neemt het donderdag om 18 uur in Kopenhagen op tegen België. Het is voor beide landen - uiteraard - een belangrijke partij, maar zeker voor Denemarken, dat zijn eerste partij verloor.

   

  Toch hebben de Denen andere katjes te geselen. Hun sterspeler Christian Eriksen stuikte zaterdag in elkaar en moest op het veld gereanimeerd worden.

   

  "We zullen tegen België voor Christian spelen en voor allen die ons ondersteund hebben", zegt de 25-jarige middenvelder Pierre-Emile Höjbjerg, die in clubverband voor Tottenham uitkomt.

   

  Aanvaller Martin Braithwaite brengt een soortgelijke boodschap. "We hebben de steun van iedereen gevoeld. Ik weet dat Denemarken ervoor bekend staat dat wij in tegenspoed de gelederen sluiten."

   

  "Ik twijfel er niet aan dat de mensen donderdag in het Parken Stadion iets speciaals zullen zien. Ik kijk uit naar de match tegen België en het zal ons zeker motiveren om voor Christian te kunnen spelen", onderstreept de spits van Barcelona.