Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Praet: "Ik schrok op de training dat Witsel al zo'n hoog niveau haalt"

 ma 14 juni 2021 17:18

In het basecamp van de Rode Duivels in Tubeke was het vandaag aan Dennis Praet en Youri Tielemans om de pers te woord te staan. Praet mocht invallen tegen de Russen en blikt tevreden terug. "Thomas Meunier heeft getoond dat ook de invallers klaar moeten zijn", vertelde de speler van Leicester.

Dennis Praet speelde tegen Rusland een kwartier mee. "Ik moest proberen om de ploeg aan het voetballen te krijgen en bij balverlies werd ik de 3e man in het middenveld. We wilden geen tegengoal meer slikken. Dat is goed gelukt", blikte hij tevreden terug.

 

Bij zijn ploeg Leicester City beleefde hij een lastig seizoen. "Na mijn blessure heb ik niet veel meer gespeeld dus ik had wel wat schrik voor mijn plaats in de selectie. Maar ik heb zodra ik hier was een beetje extra gewerkt om in topvorm te raken. Daar had ik nood aan."

 

"Het gaat niet alleen om de basiself. Dat heeft Thomas Meunier ook laten zien. We moeten allemaal klaar zijn."

 

"De 5 wissels zijn misschien wel een voordeel voor de bankzitters. De goesting is heel groot om meer te spelen, maar ik ben al blij met mijn minuten. Het waren voor mij de eerste minuten op een groot toernooi."

 

Of mijn status in de ploeg wat veranderd is? "Ik krijg de laatste tijd toch wat speelminuten bij de nationale ploeg. Ik denk dat de bondscoach vertrouwen heeft in mij. Ik doe op training mijn uiterste best en ben blij met de kansen die ik krijg."

"Ik sta achter de ploeg die zal spelen"

De concurrentie op het middenveld zal weldra opnieuw groter worden. "Ik weet dat er spelers terugkomen die heel belangrijk zijn en ik sta gewoon achter de ploeg die zal spelen."

 

Het gaat dan natuurlijk over Kevin De Bruyne en Axel Witsel. "Het is een boost dat ze terugkomen. We hebben nu tegen Rusland goed gespeeld zonder hen, en dat voelt goed. Het kan alleen maar beter."

 

Volgens Praet zijn ze er ook klaar voor. "Ik schrok op de eerste training met Witsel dat hij al zo ver stond. Ik denk dat hij klaar is. Dat toont hij toch op training. Dat is heel straf en knap na zo'n blessure."

 

"Met De Bruyne heb ik nog niet getraind. Maar hij heeft een heel jaar op een heel hoog niveau gespeeld dus ik denk dat we dat opnieuw kunnen verwachten. Hij ziet er heel goed uit."

Dennis Praet over...

Timothy Castagne: "Hij is een goeie vriend dus het is heel erg jammer. Hij wou echt belangrijk zijn voor de Duivels op dit toernooi. Daar hadden we vooraf ook over gesproken. Misschien gebeurt er nog een mirakel en kan hij op het einde nog terugkomen."

 

De 100e cap van Dries Mertens: "Ik ben altijd goed bevriend geweest met hem. Hij is ook een Leuvenaar dus hij is zeker een voorbeeld voor mij. Hij is een icoon bij Napoli en de nationale ploeg."

 

De match tegen Denemarken: "Dat wordt speciaal. Zij zullen willen winnen voor Eriksen en zullen heel gemotiveerd zijn. Maar wij ook. Het blijft een voetbalmatch die we absoluut willen winnen. We zullen er op het veld niet de hele tijd mee bezig zijn."

Bekijk de volledige persconferentie met Dennis Praet

Praet is nog een Duivel van de Dag: "Ik denk dat Witsel klaar zal zijn"

Lees ook: