Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 3
Europees Kampioenschap
speeldag 1
Europees Kampioenschap
speeldag 1
Europees Kampioenschap
speeldag 1
Europees Kampioenschap
speeldag 1
Europees Kampioenschap
speeldag 1
Europees Kampioenschap
speeldag 1

"Witsel zit voor op schema, hij krijgt tegen Denemarken al minuten"

 zo 13 juni 2021 19:29

Met 3 punten in hun tas zijn de Rode Duivels en hun begeleiders vandaag teruggekeerd naar ons land. Beleef de dag na de overwinning van de nationale ploeg in Rusland hier mee.

Fase per fase

20:48

Na de match van donderdag in Denemarken zullen de Rode Duivels toch terugkeren naar België. Oorspronkelijk zetten ze na Kopenhagen meteen koers naar Sint-Petersburg voor de match tegen Finland (op maandag 21 juni).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:27

Einde persconferentie

De persconferentie is afgelopen. De bondscoach had opvallend positief nieuws te vertellen over onder meer Witsel en Eden Hazard. Ook de blessure van Jan Vertonghen lijkt mee te vallen, al liet Martinez wel uitschijnen dat hij wellicht geen risico met hem neemt tegen Denemarken.

19:27

Witsel zit voor op schema. Het plan was om 20 minuten te kunnen spelen tegen Finland, anders zou hij niet geselecteerd worden. Maar nu zal hij tegen Denemarken ook al kunnen spelen.

Roberto Martinez
19:25

Door het positieve nieuws dat ons vanuit Kopenhagen bereikt, zou de match tegen Denemarken donderdag een soort eerbetoon aan Eriksen moeten worden.

Roberto Martinez
19:24

Thomas Meunier heeft jaren na elkaar heel veel gespeeld, maar dit seizoen heeft hij vaker kunnen nadenken. Het was een zwaar seizoen voor hem. Maar je zag hem opfleuren gisteren. Dat soort matchen heeft hij nodig.

Roberto Martinez
19:22

Er zijn meer zaken die nog kunnen verbeteren na de match tegen Rusland dan dat er zaken zijn waar we tevreden over kunnen zijn.

Roberto Martinez
19:20

We hebben heel wat data waarop we ons baseren. Ik denk dat Eden meer minuten aankan. We moeten alleen beslissen of dat betekent dat hij aan de match begint of gewoon langer invalt.

Roberto Martinez over het gevaar om te overhaasten met Eden Hazard
19:18

Ik denk niet dat het een vreemde wedstrijd wordt tegen Denemarken. Het zal voor de aftrap wel even emotioneel zijn. Je mag niet afgaan op de 2e helft tegen Finland om het niveau van de Denen af te meten. We hebben een goeie match nodig om in dit toernooi te kunnen groeien.

Roberto Martinez
19:16

Ik ben tevreden over de invalbeurt van Eden (Hazard). Het was een enorm, enorme stap vooruit. Hij speelde weer bevrijd, op intuïtie. Nu is het belangrijk dat hij dit ook over 90 minuten kan tonen. Tegen Denemarken moet hij al meer in actie komen.

Roberto Martinez
19:15

Als we de finale halen, zal Timothy (Castagne) er zeker bij zijn, maar ik denk niet op het veld. Ik geloof in medische mirakels, maar hij heeft toch echt 4 weken nodig om hiervan te herstellen.

Roberto Martinez
19:14

Het was een goeie training met Axel (Witsel) en Kevin (De Bruyne). Ik verwacht dat Axel al op een of andere manier een rol krijgt in de volgende match. Kevin traint morgen met de groep. Dan beslissen we ook over zijn deelname tegen Denemarken.

Roberto Martinez
19:13

De enkel van Vertonghen is een beetje gezwollen. We wachten nog 48 uur om het te bekijken. Ik verwacht geen problemen voor de match tegen Finland, we moeten nog kijken of hij er ook bij kan zijn tegen Denemarken. Ik heb er een goed gevoel bij. Hij voelde zich al beter dan gisteren.

Roberto Martinez
19:11

Zo dadelijk Martinez

Dedryck Boyata is er vanaf, over enkele minuten wordt zijn plaats overgenomen door de bondscoach.

19:08

Ik heb het ooit meegemaakt dat een ploegmaat hetzelfde overkwam als Eriksen. Fabrice Muamba, die met mij bij Bolton speelde, was zelfs 20 minuten klinisch dood.

Dedryck Boyata
19:07

Het incident met Eriksen zal de match tegen Denemarken toch speciaal maken. Het verlies van een sleutelspeler kan in 2 richtingen werken voor de Denen: het kan hen destabiliseren, maar het kan hen ook een extra boost geven.

Dedryck Boyata
19:06

Een reden dat ik tegen Rusland mocht spelen, was omdat ik fysiek sterk ben en ik al goeie matchen tegen Dzjoeba heb gespeeld. Maar ik denk niet dat dat de énige reden was.

Dedryck Boyata
19:05

Ik ben 30 jaar en geen 19 meer. Ik ben aanvoerder bij mijn club. Ik ben toch al iemand met ervaring.

Dedryck Boyata
19:01

Ik zal nooit een basisplaats opeisen bij de nationale ploeg. Martinez geeft me wel altijd veel vertrouwen en elke keer dat ik speel, probeer ik dat vertrouwen niet te beschamen.

Dedryck Boyata
19:00

Ik wist pas op de bespreking vlak voor de match dat ik zou spelen, maar we werken de hele week naar de wedstrijd toe met een basisplaats in het achterhoofd.

Dedryck Boyata
18:58

Ik speel het liefst centraal in een driemansverdediging, maar ik heb ook al op links gespeeld. Als de coach mij daar nodig heeft, dan grijp ik ook die kans met beide handen.

Dedryck Boyata
18:56

Dedryck Boyata is de eerste die vragen zal beantwoorden.

18:56

De hoofdrolspelers laten nog een beetje op zich wachten. Nog even geduld.

18:43

Persconferentie met Martinez en Boyata

Over enkele minuten gaat de persconferentie in Tubeke van start. Bondscoach Roberto Martinez en verdediger Dedryck Boyata geven antwoord op de vragen van de media.

17:33

Boyata heeft een sterke match gespeeld. En zolang je defensie de nul houdt, wissel je geen verdedigers.

Oud-speler en bondscoach van IJsland Arnar Vidarsson
17:32
Dedryck Boyata (tweede van rechts) heeft kunnen bekoren.
17:20

Op de rechterflank staat Dries Mertens wat onder druk. Die plaats moet nog eens bekeken worden. Doku kan daar spelen, De Bruyne ook.

Eddy Snelders
17:18

Voor deze ploeg is het nog geen noodzaak om Kevin De Bruyne donderdag al te laten spelen tegen de Denen. Hoe langer je kan wachten, hoe beter. Voorlopig kunnen ze nog zonder hem en de moeilijke wedstrijden komen er nog aan.

Eddy Snelders
17:15

Voor mij is Boyata centraal achterin een blijver. Het vertrouwen van Martinez heeft hij. En dat heeft hij ook niet beschaamd.

Eddy Snelders
17:12

Analist Eddy Snelders en reporter Ruben Van Gucht blikken terug op België - Rusland 3-0

14:50

Wesley Sonck bezingt de lof van Romelu Lukaku

14:43

Romelu Lukaku haalt een ongezien hoge kwaliteit. Hij staat of loopt altijd op de goede plaats. En de Rode Duivels spelen voor Lukaku. Roberto Martinez schenkt hem zoveel vertrouwen, waardoor hij nooit ontgoochelt bij de nationale ploeg.

Wesley Sonck
13:18

Van Gucht: "We zullen vandaag nog niet veel informatie hebben over Vertonghen"

13:17

Belgische supporters vieren feest in Sint-Petersburg

12:14

Rode Duivels over Eriksen: "Moeilijk om nog te focussen op de wedstrijd"

12:06

Sammy Neyrinck: "Er moeten niet veel geblesseerden meer bijkomen"

09:42
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:19

Om 18.45 uur persconferentie

De Belgen stappen om 10 uur het vliegtuig op in Sint-Petersburg. Om 13.15 uur landen ze in Charleroi. Van daaruit brengt de bus hen weer naar het basecamp in Tubeke. Om 18.45 uur vanavond trakteert Roberto Martinez ons daar weer op een persconferentie.

09:14

Van Sint-Petersburg naar Tubeke

Met 3 punten in hun tas keren de Rode Duivels en hun begeleiders vandaag terug naar ons land. Vanavond is er opnieuw een persbabbel met de bondscoach in Tubeke. Beleef de dag van de nationale ploeg hier mee.