Ismael Debjani naar Tokio met nieuw Belgisch record op 1.500 meter

Ismael Debjani.

Ismael Debjani heeft zaterdag de 1.500 meter gewonnen op de Atletica-meeting in het Zwitserse Genève. Hij stelde zijn eigen Belgisch record bij naar 3'33"06 en plaatste zich zo ook voor de Olympische Spelen in Tokio.

Een wedstrijd op maat kreeg Debjani niet in Genève. Hij stond er min of meer alleen voor, maar maakte toch brandhout van zijn tegenstanders. Hij liep zijn concurrenten zelfs op meer dan vijf seconden. 

 

In een snellere race lijkt er dus nog meer in te zitten voor de Carolo, die ruim onder de olympische limiet van 3'35"00 dook.

 

Daarmee zet hij zelfs zijn Belgisch record op scherp. Die tijd stond sinds 2017 op 3'33"70. De nieuwe recordtijd van Debjani betekent ook de tiende wereldjaartijd én de tweede Europese jaartijd voor onze landgenoot.    

 

In het zog van Debjani plaatste Ruben Verheyden zich in Genève voor het EK U23. Hij liep er naar een persoonlijk record van 3'39"44.