Dessers kiest zijn 11 ideale Duivels: "De Bruyne zal rijtje hoger beter renderen"

  Dessers ging bij Voetbal International even op de stoel van bondscoach Martinez zitten.

  De Rode Duivels openen vanavond het EK tegen Rusland in Sint-Petersburg. Bij Voetbal International stelde Dessers zijn ideale 11 namen voor. Met een plek voor twijfelgevallen De Bruyne, Hazard en Witsel.

  Vanavond krijgen we geen De Bruyne of Witsel te zien en ook Hazard zal waarschijnlijk starten als invaller, maar Genk-aanvaller Cyriel Dessers verwacht toch dat de 3 ervaren krachten hun basisplaats tijdens het toernooi nog zullen opeisen.

   

  "Hazard is al 2 seizoenen niet fit geweest, maar als hij het op z'n heupen krijgt dan kan hij elke ploeg op een hoopje spelen. Het is te hopen dat dat er dit EK nog van zal komen", vertelde Dessers bij Voetbal International.

   

  Voor Kevin De Bruyne voorziet hij een plek in de rug van Lukaku: "Hij heeft zo een fantastische steekbal, voorzet en schot. Ik denk dat hij daar het beste tot zijn recht kan komen. Geen enkel ander Europees land heeft volgens mij zo een straffe voorlinie."

   

  Ook centraal achterin ziet de Genk-aanvaller geen grote problemen: "Vertonghen en Alderweireld worden wat ouder, maar volgens mij is snelheid niet cruciaal in dit systeem. Het zijn hele goede verdedigers, ik zou hen koppelen aan Denayer."

  Het ideale elftal volgens Cyriel Dessers: