De EK Manager-ploeg van Maarten Vangramberen: "3 Duivels van wereldklasse moésten erbij"

  De ploeg van Maarten Vangramberen: met 3 Rode Duivels in de selectie.

  Maak uw ploegje nu het nog kan. Morgen gaat de Sporza EK Manager definitief van start. Presentator Maarten Vangramberen kroop voor ons in de huid van bondscoach en stelde zijn ideale ploeg samen. "Ik zou in mijn broek gedaan hebben met Mbappé tegenover mij."

  "De Heren van Vangramberen". Dat is het ploegje waarmee Maarten Vangramberen een gooi doet naar eeuwige Sporza EK Manager-roem.

   

  In zijn selectie zitten 3 Rode Duivels: Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. "Drie Belgen van wereldklasse én in bloedvorm", weet Vangramberen. "Ze moesten alle drie in mijn ploegje. Want ze zouden bij elk ander EK-land meedoen."

   

  "Ik ben benieuwd wie de spits van het toernooi wordt. Lukaku of Kylian Mbappé - één van mijn twee andere spitsen. Weet je, ik ben zelf verdediger geweest... Ik zou in mijn broek gedaan hebben met Mbappé tegenover mij. Zijn startsnelheid is fenomenaal. De Fransman mocht niet ontbreken in mijn ploeg."

  Achteraan kiest Vangramberen voor twee Italianen. "Chiellini en Bonucci lijken misschien gepensioneerd, maar zijn het niet. Het is een ijzersterk duo. Italië heeft een goeie ploeg en dat is voor een groot deel te danken aan de defensie."


  "Ruben Dias was dan weer de beste verdediger van de Premier League. Met Chilwell en Rodriguez reken ik op enkele beslissende acties."

   

  Op het middenveld valt onder meer Phil Foden terug te vinden. "Ik verwacht dat hij één van de revelaties wordt dit toernooi. Hij schrijft ook een geweldig verhaal bij City. Eén van de weinigen die niet gekocht is, maar uit de eigen jeugdopleiding komt."

  Speel mee door op onderstaande afbeelding of link te klikken

  Speel mee met de EK-manager van Sporza.

  Klik op bovenstaande afbeelding om mee te spelen.