Portugal kent vlekkeloze generale repetitie voor het EK

  Cristiano Ronaldo is klaar voor het EK.

  Portugal kan met een 4-0-oefenzege onder de gordel het EK voetbal aanvatten. Israël bleek de gedroomde sparringpartner. Bruno Fernandes nam 2 van de 4 goals voor zijn rekening, Cristiano Ronaldo maakte zijn 104e interlandgoal.

  Portugal probeert vanaf komende week als 2e land na Spanje zijn Europese titel te verlengen. Israël mocht de Portugezen in Lissabon nog een laatste keer testen, maar een echt moeilijk examen was het niet.

   

  Portugal sloeg zowel in de eerste als de tweede helft in het slot toe. Bruno Fernandes (2 goals en 1 assist) en João Cancelo (1 goal en 1 assist) waren de uitblinkers, maar ook Cristiano Ronaldo mocht op dit afscheidsfeestje natuurlijk niet ontbreken.

   

  Ronaldo werd vooraan gekoppeld aan Diego Jota  en Bernardo Silva en tikte met de 2-0 zijn doelpuntentotaal voor Portugal aan tot een waanzinnige 104 treffers. Zo nadert hij tot op 5 doelpunten van de nummer 1 op de lijst, de Iraniër Ali Daei. Een nieuw record dat hij binnenkort wellicht te pakken heeft, misschien straks al op het EK.