Nederland tankt toch nog wat vertrouwen richting EK met zege tegen Georgië

  Wout Weghorst viert zijn eerste doelpunt voor Nederland.

  Opluchting bij bondscoach Frank de Boer. Nederland sloot een roerige voorbereiding toch positief af met een 3-0-zege tegen Georgië. Wout Weghorst en Ryan Gravenberch scoorden hun eerste goals voor Oranje. En uiteraard was er ook de onvermijdelijke Memphis Depay.

  Het nummer 91 van de wereld. Met een laagvlieger als sparringpartner moést Nederland toch een goede laatste indruk kunnen maken voor het EK.

   

  Na 10 minuten gaf Memphis Depay al het goede voorbeeld. De spits, die in een 5-3-2-formatie Weghorst naas zich kreeg, scoorde de openingstreffer vanop elfmeter.

   

  Na een goede kans voor diezelfde Depay om de score te verdubbelen, liet Nederland de wedstrijd een beetje uit de handen glippen. Veel slordigheden en zelfs wat kansjes voor de bezoekers uit Georgië. Het zorgde voor gemor - en weinig optimisme - bij de 7.500 supporters in Enschede.

  Twee debuutgoals na rust

  Kort na rust kon Weghorst een vlaag van vreugde door het stadion jagen. De Wolfsburg-spits was het eindstation van een vlotte combinatie. Meteen zijn eerste voor Oranje.

   

  Het was het begin van een betere tweede helft van Nederland. Een kwartier voor tijd zette Gravenberch de dominantie om in een derde treffer - ook voor het Ajax-talent zijn eerste voor de nationale ploeg. 

   

  Meteen ook de eindstand. Al nam de 3-0-zege tegen Georgië nog lang niet alle vraagtekens weg bij Nederland. Integendeel...

  Bekijk hieronder de goals van Oranje tegen Georgië