Mark Cavendish: "Tim Merlier is momenteel de beste sprinter die er is"

  Ondanks een 2e plek was Mark Cavendish een tevreden man na de Elfstedenronde. "Het was een eer dat Remco Evenepoel voor mij op kop van het peloton reed."

  "Blij dat ik niet op 10 meter van Merlier ben geëindigd"

  Een finishfoto moest duidelijkheid brengen over de zege in de Elfstedenronde. Merlier was uiteindelijk een mooie banddikte sneller dan Cavendish.

  "Toen ik over de streep kwam, wist ik wel dat ik 2e was. Maar je weet nooit. In Turkije won ik ook een rit toen ik dacht dat ik eigenlijk 2e was", vertelt Cavendish.

   

  "De laatste kilometers waren echt chaotisch. 1 renner van Jumbo-Visma had als taak om mij uit positie te rijden. Die renner zat niet in de buurt van zijn kopman Dylan Groenewegen."

   

  "Wij zaten als ploeg in het midden van het peloton. Ik had liever langs één van beide kanten van de weg gezeten."

   

  "Uiteindelijk verloor ik ook nog het wiel van Michael (Mørkøv). Maar toen zag ik Ackermann met Selig bij zich. Dat leek me het perfecte spoor, maar ze wachtten wat lang om aan te gaan."

   

  In de slotmeters kwam Cavendish nog dicht bij Merlier. "Maar de aankomstlijn naderde sneller dan dat ik naderde op Merlier."

  1 renner van Jumbo-Visma had als taak om mij uit positie te rijden

  Mark Cavendish

  Cavendish strooide nog met lof voor winnaar Merlier. "Dit is Tims 6e zege van het jaar. Hij is momenteel de beste sprinter die er is."

  "Ik ben blij dat ik op de finishfoto sta en dat Tim geen 10 meter voor mij aankwam."

  Herbekijk de razend spannende sprint in de Elfstedenronde

  "Binnenkort zit ik samen met Patrick Lefevere"

  Cavendish amuseerde zich tijdens de Elfstedenronde. "Ik zit al het hele jaar in het C-team van Deceuninck-Quick Step. Maar vandaag zat ik in het A-team."

   

  "Met jongens zoals Ballerini, Lampaert en Mørkøv neem je de wedstrijd in handen. Een droom. Het was een eer dat Evenepoel op kop van het peloton reed voor mij."

   

  Wat zijn de volgende doelen voor Cavendish? "Dat weet ik nog niet. Ik zit nu aan 25 wedstrijddagen, waarin ik 12 keer in de top 4 eindigde. 9 keer stond ik op het podium. Dat hadden we niet meteen verwacht."

   

  "Binnenkort zit ik samen met Patrick Lefevere. We zullen dan zien wat de plannen worden op korte of lange termijn."

  Lees ook: