Wanneer krijgt Witsel groen licht voor het EK? "Als hij op 11 juni met de groep traint"

  Axel Witsel werkt aan een race tegen de klok het EK te halen.

  Roberto Martinez wacht tot het allerlaatste moment om te beslissen over de EK-deelname van zijn belangrijke pion Axel Witsel. De nummer 6 krijgt nog een week van de bondscoach.

  Axel Witsel is een belangrijke pion in het wedstrijdplan van Roberto Martinez. De 32-jarige middenvelder werkt momenteel aan zijn herstel van een achillespeesblessure, een race tegen de klok.

   

  Wanneer hakt de staf van de nationale ploeg de knoop door over zijn EK-deelname? "We verwachten dat Axel op 11 juni mee kan trainen met de groep. Dat is ons medisch doel. Als dat lukt, dan krijgt hij groen licht", sprak de bondscoach vandaag op de persconferentie.

   

  "Ik heb geen glazen bol, maar ik vind het wel realistisch. Elke dag hopen we dat er kleine stappen worden gezet en dat er geen terugslag is. Maar momenteel ziet het er goed uit", zei Martinez, die hoopt dat Witsel zijn rentree kan maken in de 3e groepswedstrijd, op 21 juni tegen Finland.

   

  Witsel blesseerde zich begin dit jaar in de Duitse topper Leipzig - Dortmund (1-3).

  Ik heb geen glazen bol, maar ik vind het wel realistisch.

  Roberto Martinez

  "Verwacht Hazard zondag niet in de basis"

  Roberto Martinez kreeg vanmiddag ook vragen over zijn andere zorgenkinderen: Eden Hazard en Kevin De Bruyne.

   

  De bondscoach over Hazard: "Ik verwacht hem zondag niet in de basis tegen Kroatië. En als hij niet speelt, hebben we nog een kleine week om hem fit te krijgen. Eden kan ook op zijn talent teren en groeien in het toernooi. Daar heeft hij de nodige ervaring voor. Belangrijk is dat hij zich amuseert."


  De bondscoach over De Bruyne: "Zijn situatie is onveranderd. Over hem kan ik geen update geven."

   

  Zondag oefenen de Rode Duivels tegen vicewereldkampioen Kroatië. Daarna maken ze zich op voor hun eerste EK-match: volgende week zaterdag in en tegen Rusland.

  lees/bekijk ook: