EK baanwielrennen verhuist naar oktober, gastheer is nog niet gevonden

  Het EK baanwielrennen, dat van 23 tot 27 juni gepland stond in de Wit-Russische hoofdstad Minsk en vorige week geannuleerd werd, verhuist naar de tweede week van oktober, zo maakte de Europese Wielerfederatie UEC bekend. In samenspraak met de nationale federaties zal er een gaststad gezocht worden.

  Het EK baanwielrennen kon niet doorgaan in Wit-Rusland, omdat het land diplomatiek steeds meer geïsoleerd staat na de gedwongen afleiding van een Ryanair-vlucht door de Wit-Russische autoriteiten naar de luchthaven van Minsk. 

   

  Wit-Rusland dwong de vlucht die onderweg was van Athene naar Vilnius, om te landen. Aan boord zat het vooraanstaande Wit-Russische oppositielid Roman Protasevitsj, die opgepakt werd. Hij werd al langer gezocht door de Wit-Russische autoriteiten.

   

  De Europese federatie zocht naar een nieuwe gaststad, maar heeft te weinig tijd om de organisatie nog op poten te zetten. Het EK verschuift daardoor naar het najaar.