Lakers vegen misser snel uit in play-offs, Doncic maakt driepunter op een been

  Sterspeler LeBron James in actie.

  In de NBA draaien de play-offs op volle toeren. De LA Lakers hebben een eerste keer gewonnen. Na de nederlaag van zondag (99-90) antwoordden ze nu met een zege op het terrein van de Phoenix Suns: 102-109.

  Anthony "AD" Davis maakte zijn tegenvallende prestatie uit game 1 helemaal goed vannacht. De topspeler maakte een derde van de punten van de Lakers: 34 om precies te zijn. 

   

  Toen in het vierde kwart Phoenix nog flink tegenspartelde, luidde "AD" de zege van de Lakers in met een driepunter: 98-92.

   

  De overige punten bij de 17-voudige NBA-winnaar kwamen grotendeels van aanvoerder LeBron James (23) en de Duitser Dennis Schröder (24). Devin Booker maakte er 31 voor de Suns.

   

  De 3e wedstrijd staat donderdag in Los Angeles op het programma. Wie 4 keer wint, stoot door naar de volgende ronde.

   

  (lees voort onder de video)

  VIDEO: Anthony Davis schotelt LeBron James een dunk voor

  Luka Doncic speelt LA Clippers tureluurs

  De stadsgenoot van de LA Lakers kijkt tegen een 2-0-achterstand aan. De Clippers moesten in ronde  1 opnieuw hun meerdere erkennen in de Dallas Mavericks: 127-121.

   

  De 22-jarige Sloveen Luka Doncic blonk andermaal uit voor Dallas. Net als in de eerste match scoorde de voormalige speler van Real Madrid meer dan 30 punten: 39 om precies te zijn. Zelfs op 1 been maakte hij een driepunter.

   

  Kawhi Leonard deed nog beter met 41 punten, maar dat bleek onvoldoende om een nieuwe thuisnederlaag te voorkomen voor de LA Clippers.

   

  Game 3 en 4 vinden de komende dagen plaats op het terrein van de Mavs.

   

  (scrol omlaag voor de tussenstanden)

  De Brooklyn Nets ten slotte wonnen een tweede keer van de Boston Celtics. Uitblinkers op het scorebord waren Kevin Durant (26 punten), Joe Harris (25) en James Harden (20).

  NBA play-offs 2021: ronde 1
  Oosten
  Philadelphia 76ers Washington Wizards 1-0
  New York Knicks Atlanta Hawks 0-1
  Milwaukee Bucks Miami Heat 2-0
  Brooklyn Nets Boston Celtics 2-0
  Westen
  Utah Jazz Memphis Grizzlies 0-1
  LA Clippers Dallas Mavericks 0-2
  Denver Nuggets Portland Trail Blazers 1-1
  Phoenix Suns LA Lakers 1-1