Thomas De Gendt verklaart opgaves: "Koude en regen was bij velen de boosdoener"

  De weergoden waren de renners niet goed gezind in deze Giro.

  Nu ook Victor Campenaerts. De Belg is al de 33e renner die deze editie van de Giro verlaat. Volgens Thomas De Gendt, die maandag zelf opgaf, speelt vooral het slechte weer een grote rol.

  Het begon met een ongelukkige val van Krists Neilands (Israel Start-Up Nation) en eindigde voorlopig met de kniepijn van Victor Campenaerts. 

   

  Al 33 renners knepen tijdens deze Giro de remmen dicht. Onder hen ook heel wat grote namen, zoals klassementsmannen Mikel Landa (Bahrain-Victorious), Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers) en Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe).

  Veel sprinters blijven er ook al niet meer over in deze Giro. Zo stapten Caleb Ewan (Lotto-Soudal), Tim Merlier (Alpecin-Fenix), Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) en Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos) al af in deze Giro. Samen waren ze goed voor vier etappezeges dit jaar.

  Naast de valpartijen speelt vooral ook het slechte weer een grote rol in het aantal opgaves. Thomas De Gendt is 1 van die 33 renners. Hij kwam maandag niet meer aan de start van de 16e etappe door kniepijn. Lotto-Soudal heeft zo nog maar twee renners in koers. 

   

  Op Twitter laat De Gendt in een reactie aan Sporza weten dat de koude en de regen zeker een rol speelden bij veel renners. Zo moest landgenoot Campenaerts net als De Gendt de Giro noodgedwongen verlaten door een knieblessure.