Thomas De Gendt geeft op in de Giro: "Met tranen in mijn ogen"

  Voor het eerst sinds de Vuelta van 2015 zal Thomas De Gendt een grote ronde niet uitrijden. Aanhoudende kniepijn dwingt hem de handdoek te gooien in de Giro. Lotto-Soudal blijft zo met amper 2 renners over, Harm Vanhoucke en Stefano Oldani.

  Thomas De Gendt was al een hele Giro zichzelf niet. Uitgerekend in de ronde waar de vluchters dag na dag hun hartje kunnen ophalen, moest hij zelf zijn frustraties en vooral zijn pijn verbijten.

   

  De Gendt had gehoopt dat zijn kniepijn van tijdelijke aard zou zijn, maar na 2 weken moet hij vaststellen dat er geen beterschap is. "Met tranen in mijn ogen en pijn aan mijn knie moet ik afscheid nemen van de Giro."

   

  "De voorbije 2 weken kon ik niet op mijn normale niveau presteren en er was geen beterschap. Dit was de enige juiste beslissing. Ik vind het erg jammer om mijn 2 ploegmaats (Vanhoucke en Oldani) achter te moeten laten."