Club-fans vieren titel, maar niet coronaveilig. Vormer: "Mensen hebben uitlaatklep nodig"

  0 / 0

  De nederlaag tegen Racing Genk was niet meer dan een kleine domper op de feestvreugde bij spelers en fans van Club Brugge. Nu het seizoen helemaal voorbij is, werd de 17e titel in en rond het Jan Breydelstadion uitbundig gevierd. De coronamaatregelen werden alweer met de voeten getreden.

  Viering Club Brugge: opnieuw te uitzinnig volksfeest aan het stadion: "Mensen hebben uitlaatklep nodig"

  Meteen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Damme werd een podium gebouwd waarop Club Brugge zijn kampioenentrofee in ontvangst mocht nemen. Trainer Clement en aanvoerder Vormer staken die samen in de lucht, waarna de trofee duchtig van hand tot hand ging onder de spelers. 

   

  Daarna ging het feest voort aan de noordzijde van het stadion. Een massa mensen stonden er de spelers op te wachten en toen die verschenen was het hek helemaal van de dam. 

   

  De spelers droegen allemaal een mondmasker en Club Brugge had op voorhand ook de fans opgeroepen om een mondmasker te dragen en de coronaregels te respecteren, maar daar hield zeker niet iedereen zich aan. De beelden spreken voor zich.

   

  Ook al bleven de spelers maar een tiental minuten om de fans te groeten, die laatste stonden natuurlijk veel langer dicht op elkaar gepakt te wachten. De vraag kan gesteld worden of het wel slim was dit feest te organiseren? Aanvoerder Ruud Vormer toonde begrip.

   

  "Dat hier kritiek op gaat komen? Er is altijd kritiek. Mensen hebben een uitlaatklep nodig. Ze doen dit op deze manier en dat begrijp ik volkomen. Je wordt niet altijd kampioen. Mensen willen genieten."

  Mensen hebben een uitlaatklep nodig. Ze doen dit op deze manier en dat begrijp ik volkomen. Je wordt niet altijd kampioen.

  Ruud Vormer

  Club krijgt de kampioenentrofee meteen na de match

  Een massa mensen wachten de spelers op aan het stadion

  We are the champions! Club-spelers bouwen feestje op veilige afstand met de fans