"Battle of Britain" uitgesteld, Fury is eerst rematch verplicht aan Wilder

  Fury en Wilder staan binnenkort voor de 3e keer tegenover elkaar.

  De veelbesproken clash tussen Anthony Joshua en Tyson Fury zal er (voorlopig) niet komen. Deontay Wilder, die begin 2020 verloor van Fury, had een arbitragecommissie ingeschakeld om een rematch af te dwingen. Die komt er nu ook, op 24 juli. 

  In maart kwam er het nieuws dat de langverwachte clash tussen de twee Britse zwaargewichten Joshua en Fury er zou komen. Joshua, wereldkampioen in de IBF, WBO en WBA bonden, en Fury, wereldkampioen in de WBC, zouden zo vechten om de titel in alle vier grote boksbonden.

   

  De "Battle of Britain" had komende augustus in Saudi-Arabië moeten plaatsvinden, maar dat duel komt er dus niet. De Amerikaan Wilder, die al twee keer bokste tegen Fury en de laatste keer verloor begin 2020, eiste immers een rematch. Die kon hij ook afdwingen bij een Amerikaanse arbitragecommissie.

  Joshua en Fury zouden vechten om titel van "undisputed champion".

  Wilder vs. Fury III op 24 juli

  Gisteren werd het nieuwe contract getekend. Wilder en Fury zullen nu op 24 juli in Las Vegas opnieuw boksen om de WBC-wereldtitel. De twee kemphanen vochten al twee keer tegen elkaar: een gelijkstand in kamp 1 en een zege voor Fury in kamp 2.


  Ook concurrent Joshua kreeg nu te horen van de WBO dat hij zich dit jaar nog voor een verplichte verdediging van zijn titel moet aanmelden. Tegenstander van dienst is de Oekraïner Oleksandr Oesyk.


  Het topduel tussen Joshua en Fury, dat de onbetwiste wereldkampioen in het zwaargewicht moet opleveren, wordt dus op de lange baan geschoven. De voorwaarde voor die kamp is natuurlijk wel dat beide wereldkampioenen hun eerstvolgende duel winnend afsluiten.

  De "trashtalk" is al meteen begonnen: