Wie is de koning van de zwaargewichten? Joshua en Fury mogen het uitvechten

  Anthony Joshua en Tyson Fury hebben de vijf wereldtitels in hun bezit.

  Boksers Anthony Joshua en Tyson Fury hebben een akkoord bereikt over een dubbel gevecht. De Britse wereldkampioenen kunnen zo eindelijk de discussie beslechten wie de koning is bij de zwaargewichten (tenzij Deontay Wilder nog dwarsligt).

  In de bokswereld wordt al langer likkebaardend uitgekeken naar een eerste clash tussen de Britten Anthony Joshua en Tyson Fury. Joshua heeft vier kampioensgordels (WBA, IBF, WBO en IBO), terwijl Fury begin dit jaar de Amerikaan Deontay Wilder tegen het canvas sloeg voor de WBC-titel.

   

  In een rechtstreeks duel tussen de twee zwaargewichten zouden alle wereldtitels op het spel staan. "En het ziet er goed uit", bevestigde bokspromotor Eddie Hearn bij Sky Sports. Er is een akkoord tussen de wereldkampioenen voor een dubbel gevecht volgend jaar, maar locatie en datum zijn nog niet bekend.

   

  En dat zijn niet de enige struikelblokken. Volgens de regels is niet Tyson Fury, maar wel de Bulgaar Kubrat Pulev de eerste uitdager van Joshua voor de IBF-titel.

   

  Fury hangt dan weer contractueel vast aan een derde gevecht tegen Deontay Wilder, die zijn WBC-gordel terug wil. Maar de "Gypsy King" ziet er geen problemen in: "Eerst haal ik Wilder onderuit en dan vernietig ik Joshua wel", schrijft hij op Twitter.

  Tyson Fury is klaar om de "enige" wereldkampioen te worden