Memphis pakt laatste play-offticket, Morant troeft Golden State af

  Ja Morant (12) kwam tot 35 punten, 6 assists en 6 rebounds.

  Niet de Golden State Warriors, maar de Memphis Grizzlies hebben het laatste ticket voor de play-offs in het westen veroverd. In een spannende wedstrijd - met een verlenging - haalde Memphis het met 112-117.

  De Warriors kwamen in de slotmatch van de Play-in terecht na hun nederlaag tegen de Lakers, de Grizzlies na hun zege tegen de San Antonio Spurs.

   

  De bezoekers uit Memphis kon rekenen op een geweldige prestatie van hun jonge spelverdeler Ja Morant (21), die 35 punten combineerde met 6 assists en 6 rebounds. Bij de Warriors stond Stephen Curry (39 punten) er andermaal, maar de dubbele MVP kon het niet op zijn eentje, ondanks de triple-double van Draymond Green (11 ptn, 10 ass, 16 rbs).

   

  Morant besliste de match met 15 punten in het 4e quarter en in overtime. 

   

  Door deze zege pakt Memphis de 8e plaats in de Western Conference, waardoor het in de 1e play-offronde tegenover nummer 1 Utah staat. De Jazz zijn het beste team van de reguliere competitie.

   

  De play-offs beginnen vanavond met 4 matchen: Miami-Milwaukee, Dallas-La Clippers, Boston-Brooklyn en Portland-Denver. De andere 4 zijn morgen.

  Tweets over Golden State-Memphis ofte Curry-Morant:

  De play-offs gaan dit weekend van start: