Noa Lang onder vuur na omstreden lied: "Hij wou niemand beledigen"

  Noa Lang zit in nauwe schoentjes na de titelviering.

  Club Brugge-aanvaller Noa Lang ligt onder vuur nadat hij tijdens de titelviering heeft meegezongen met "Liever dood dan een Sporting-Jood". De club neemt de Nederlander in bescherming: "Er was geen enkele antisemitische ondertoon aan gekoppeld."

  Beelden van het incident:

  Bouchez: "Ik verwacht uitleg en excuses"

  Op sociale media doken beelden op van Noa Lang die in Brugge de landstitel viert met de supporters van blauw-zwart. Het goudhaantje van Club zet het omstreden lied "Liever dood dan een Sporting-Jood" in.

   

  De supporters van Anderlecht worden door hun Brugse rivalen wel eens spottend "Joden" genoemd. Dat geldt ook voor de fans van Ajax, de ex-ploeg van Lang.

   

  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft geen begrip voor het gedrag van Lang. De Waalse politicus eiste een reactie van Club Brugge en de Belgische voetbalbond (KBVB).

   

  "De 'aartsvijand' associeren met Joden. In dronken toestand of niet. Dit zou ik als voorzitter van mijn voetbalclub nooit accepteren. Ik verwacht uitleg en excuses van Noa Lang en een sanctie van ClubBrugge en de KBVB", schreef Bouchez op Twitter.

  "Club draagt inclusiviteit hoog in het vaandel"

  Club Brugge neemt Noa Lang in bescherming. "Boeren voor supporters van Club Brugge, Kakkers voor supporters van KV Mechelen, Smurfen voor supporters van Genk, Joden voor supporters van Anderlecht."

   

  "Het zijn allemaal geuzennamen die vaak ook door de supporters van de ploeg zelf worden aangenomen", klinkt het op de clubwebsite. "Noa Lang was jarenlang speler bij Ajax en gaf al verschillende malen aan ook supporter te zijn van die ploeg. Ajax Amsterdam draagt de geuzennaam joden met trots."

   

  "Als Noa Lang gisterenavond na het behalen van de landstitel mee zong met onze supporters dan is daar geen enkele antisemitische ondertoon aan gekoppeld. Noa wou op geen enkele manier iemand kwetsen of beledigen en het spijt ons als dit wel gebeurd is." 

   

  "Club draagt inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel. De hele Club-familie hoopt op een positieve manier de titelviering te kunnen verderzetten."

   

  Op een reactie van de Belgische voetbalbond is het nog wachten. In 2015 riep de KBVB AA Gent-speler Benito Raman al eens op het matje nadat hij "alle boeren zijn homo's" had gezongen in het stadion.