Ga naar de inhoud

Bokslegende Pacquiao (42) stapt na afwezigheid van 2 jaar weer in de ring

 vr 21 mei 2021 23:55
Pacquiao in actie (archieffoto).

De Filipijnse bokslegende Manny Pacquiao (42) trekt zijn bokshandschoenen weer aan, bijna 2 jaar na zijn laatste kamp. Op 24 augustus neemt hij het op tegen de Amerikaan Errol Spence in Las Vegas.

De inzet in Las Vegas is ook hoog. Pacquiao en Spence zullen strijden om de IBF- en WBC-gordels bij de weltergewichten. Het was Pacquiao zelf die het nieuws bekendmaakte via zijn sociale media.

 

Met Spence kiest Pacquiao in elk geval geen gemakkelijk slachtoffer uit. De Amerikaan won tot dusver al zijn 27 kampen (21 met ko). Pacquiao kondigde eerder al aan een comeback te maken tegen de Ierse MMA-ster Conor McGregor, maar van dat plan kwam niets in huis.

 

De laatste kamp van Pacquiao was tegen Keith Truman in juli 2019. De Aziatische kampioen was in het verleden wereldkampioen in 6 verschillende gewichtscategorieën. Intussen is de bokser ook al enkele jaren actief in de Filipijnse politiek als verkozen senator.

De aankondiging werd door Pacquiao zelf gedaan op Twitter

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.