McGregor mept Messi en Ronaldo knock-out in lijst met rijkste sportmannen

  Conor McGregor slaat de concurrentie knock-out

  MMA-ster Conor McGregor was tijdens het coronajaar 2020 's werelds best betaalde sporter. Er kwam bij de Ier zo'n 180 miljoen dollar (149 miljoen euro) op zijn bankrekening. Dat heeft het Amerikaanse tijdschrift Forbes berekend. Ook in de top 3: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

  Vorig jaar was Roger Federer nog de best betaalde atleet, maar de Zwitser zakte nu naar plaats 7 in de lijst. Niet helemaal onlogisch want door blessures speelde hij afgelopen jaar amper een wedstrijd. Zijn inkomsten komen dus bijna alleen uit sponsordeals.

   

  McGregor steekt er dit jaar met kop en schouders bovenuit met een duizelingwekkend bedrag van 180 miljoen dollar. Toch opvallend want de Ier vocht slechts een keer in 2020 en verdiende 22 miljoen dollar met zijn overwinning op Donald Cerrone. 

   

  De resterende 158 miljoen dollar zijn afkomstig uit zijn zakelijke ondernemingen, waaronder de verkoop van zijn aandelen in een whiskymerk.

   

  Er zijn nog 3 sporters die meer dan 100 miljoen dollar op hun rekening zagen verschijnen. Op 2 en 3 staan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Het lucratieve contract van Messi bij Barcelona was deze zomer nog het onderwerp van controverse. Hij verdient zijn geld dus vooral tussen de lijnen, maar ook onder andere zijn sponsorcontract bij Adidas legt hem geen windeieren.

   

   Ronaldo zou bij Juventus zo'n 64 miljoen dollar per jaar verdienen, maar heeft ook een levenslang contract met Nike en verkoopt ook heel wat "CR7"-producten.

   

  Dak Prescott, een quarterback bij de Dallas Cowboys, staat op 4.

  Top 10 bij de mannen  
  1. Conor McGregor (Ier) MMA 180 miljoen dollar
  2. Lionel Messi (Arg) voetbal 130 miljoen dollar
  3. Cristiano Ronaldo (Por) voetbal 120 miljoen dollar
  4. Dak Prescott (VS) american football 107,5 miljoen dollar
  5. LeBron James (VS) basketbal 96,5 miljoen dollar
  6. Neymar (Bra) voetbal 95 miljoen dollar
  7. Roger Federer (Zwi) tennis 90 miljoen dollar
  8. Lewis Hamilton (GBr) formule 1 82 miljoen dollar
  9. Tom Brady (VS) american football 76 miljoen dollar
  10. Kevin Durant (VS) basketbal 75 miljoen dollar