Roger Federer mept Ronaldo en Messi van de baan als rijkste sportman

  Roger Federer is de best betaalde sportman ter wereld. De Zwitserse tennisser kreeg het afgelopen jaar 106 miljoen dollar op zijn rekening gestort. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Hij laat zo voetballers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo achter zich.

  Bij de vrouwen is tennisster Naomi Osaka de grootverdiener en ook bij de mannen komt de nummer 1 uit het tennis. Roger Federer staat voor het eerst helemaal bovenaan de lijst van Forbes met een inkomen van 106 miljoen dollar of zo'n 95,5 miljoen euro.

   

  Maar een fractie van dat bedrag komt van zijn inkomsten op de tennisbaan. Hij verdiende 6,3 miljoen dollar op het ATP-circuit. De rest van zijn geld haalt Federer hoofdzakelijk uit sponsorcontracten. Zo sloot hij een deal met het Japanse merk Uniqlo, goed voor 300 miljoen dollar gespreid over 10 jaar.

   

  Federer wordt op de hielen gezeten door twee voetballers: Cristiano Ronaldo (105 miljoen dollar) en Lionel Messi (104 miljoen dollar). Daarna komen Neymar (95,5 miljoen) en NBA-ster LeBron James (88,2 miljoen).