Champions League-finale verhuist van Istanbul naar Porto, mét 12.000 fans

  In het Estadio do Dragao zijn 12.000 toeschouwers welkom.

  Manchester City en Chelsea bikkelen in Porto om de Beker met de Grote Oren. De finale van de Champions League wordt verplaatst naar het Estadio do Dragao, opdat er 12.000 Engelse fans aanwezig kunnen zijn.

  De Europese voetbalbond (UEFA) had de finale van de Champions League toegewezen aan Istanbul. Maar omdat er met Manchester City en Chelsea een volledig Engelse finale op de affiche staat, keert de UEFA zijn kar.

   

  Turkije staat sinds vorige week op de rode lijst met reisbestemmingen van Groot-Brittannië, waardoor er geen Engelse fans aanwezig kunnen zijn in het Atatürk Olympisch Stadion. 

   

  De UEFA zocht oplossingen in Groot-Brittannië, maar de quarantainemaatregelen bleken een te groot struikelblok. Portugal, dat wel op de groene lijst staat, stelde zich dan maar kandidaat. Daarom zwaait het Estadio do Dragao in Porto nu zijn stadionpoorten open.

   

  In Porto zijn 12.000 Engelse fans welkom, 6.000 voor elk team. De finale van de Champions League staat op 29 mei op de voetbalkalender om 21 uur. 

  Ceferin: "Geen optie om de fans de finale te ontnemen"

  UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is tevreden dat er een oplossing uit de bus komt. "De voetbalfans hebben al meer dan 12 maanden niet kunnen supporteren voor hun team. De finale van de Champions League halen is echter een hoogtepunt voor elke club."

   

  "Het was dan ook geen optie om de fans de kans te ontnemen om de finale live bij te wonen. Ik ben dan ook zeer blij dat er een oplossing is. Ik ben de Portugese regering en de Portugese voetbalbond zeer dankbaar."