Filippo Ganna vreest voor zijn roze trui dinsdag: "Evenepoel had fantastische benen"

  Remco Evenepoel heeft indruk gemaakt op Filippo Ganna.

  Filippo Ganna denkt dat hij morgen niet meer in de roze trui zal pronken op het podium. "Hopelijk blijft de trui in de ploeg." Maar Ganna zag ook gevaar van buiten de ploeg. "Het is goed om Remco weer in het peloton te zien."

  De roze trui van Filippo Ganna kwam maandag niet in gevaar, maar dat zou dinsdag anders kunnen zijn. De aankomst volgt dinsdag in Sestola bergop, na de Colle Passerino van 4,3 kilometer aan 9,5 procent gemiddeld. 

   

  Vervolgens is het nog 2,5 kilometer naar de finish, eerst 900 meter in dalende lijn, dan opnieuw een stukje bergop van zo'n 400 meter. Vervolgens gaat het opnieuw lichtjes omhoog tot aan de finish. "Ik zal aan de bak moeten voor mijn kopmannen Bernal en Sivakov."

   

  Denkt Ganna dat Remco Evenepoel de roze trui zal overnemen? "Ik denk in de eerste plaats aan mijn eigen team en niet te veel aan anderen", ging de Italiaan eerst de vraag uit de weg. "Het is niet alleen Evenepoel, ook Foss is sterk."

   

  Maar toen werd doorgevraagd over Evenepoel gaf hij het volgende toe: "Remco is een super renner. Vandaag leek hij heel goede, zelfs fantastische benen te hebben, want hij reed op één van de laatste beklimmingen op de grote plaat naar boven. Ik weet niet waar hij die energie vandaan haalde."

   

  "'Chapeau maat', dacht ik. Het is goed om hem weer in het peloton te zien en ik denk dat het moeilijk wordt om het roze te behouden. Hopelijk blijft de trui in de ploeg, want ik zag de voorbije dagen ook een enorm gemotiveerde Egan Bernal."

  Roze trui Filippo Ganna omringd door zijn ploegmaats in de derde rit.

  Lees ook:

  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdBoedapest - Visegrád195 kmvan der Poelvan der Poel
  2individuele tijdritBoedapest - Boedapest9,2 kmYatesvan der Poel
  3wegwedstrijdKaposvár - Balatonfüred201 kmCavendishvan der Poel
  4wegwedstrijdsemi bergetappeAvola - Etna172 kmKämnaLópez
  5wegwedstrijdsemi bergetappeCatania - Messina174 kmDémareLópez
  6wegwedstrijdPalmi - Scalea192 kmDémareLópez
  7wegwedstrijdbergetappeDiamante - Potenza196 kmBouwmanLópez
  8wegwedstrijdNapels - Napels153 kmDe GendtLópez
  9wegwedstrijdbergetappeIsernia - Blockhaus191 kmHindleyLópez
  10wegwedstrijd