VIDEO: LA Lakers vallen bijna uit de play-offs na nieuw verlies tegen de Clippers

  Drie spelers van de Lakers kunnen Kawhi Leonard niet afstoppen.

  In de NBA hebben de Clippers voor de derde keer dit seizoen de LA-stadsderby gewonnen van de Lakers. Bij de titelverdediger ontbrak LeBron James door een blessure, Anthony Davis speelde maar een paar minuten mee. Nog vannacht verloren de Brooklyn Nets opnieuw.

  Clippers - Lakers: 3-0

  De Lakers konden vóór hun derde ontmoeting met de Clippers nog geen enkele keer winnen van de stadsgenoot uit Los Angeles. Ook vannacht lukte het niet voor de onthoofde titelverdediger.

   

  Zonder LeBron James, die nog herstelt van een enkelblessure, rekenden de Lakers op Anthony Davis, sterk tegen Denver eerder deze week. Maar erg lang deed de power forward niet mee tegen de Clippers. Nog in het eerste kwart zat zijn wedstrijd erop met een "rugprobleem".

   

  De Clippers trokken het zich allemaal niet aan en "cruisden" naar de zege tegen hun stadsgenoot. Bij de rust was het al boeken toe (65-42). Daarna kwam het kleine broertje van de Lakers niet meer in de problemen, om uiteindelijk gemakkelijk te winnen met 118-94.

   

  Voor de Lakers is het dus de derde nederlaag in evenveel wedstrijden dit seizoen tegen de Clippers. Daardoor lijkt een rechtstreekse plaats in de play-offs plots helemaal niet meer zeker voor de titelverdediger. 

   

  Als er komende nacht niet gewonnen wordt van de Portland Trail Blazers, vallen de Lakers terug naar de zevende plaats in het Westen en moeten ze misschien wel een play-in-toernooi spelen om deel te mogen nemen aan de play-offs voor de titel. Wie had dat voor aanvang van het seizoen durven denken?

  NBA-legende Charles Barkley doet een minder geslaagde poging om het play-in-toernooi uit te leggen:

  Vierde verlies op een rij voor de Nets

  Nog vannacht hebben de Brooklyn Nets voor de vierde opeenvolgende keer verloren. Dat gebeurde nog niet dit seizoen. 

   

  Tegen de Dallas Mavericks van Luka Doncic ontbrak James Harden nog altijd door een hamstringblessure. Kyrie Irving deed er met 45 punten alles aan om zijn team uit het dipje te halen, maar het mocht niet zijn. Na een spannende wedstrijd won Dallas uiteindelijk met 113-109.

  De uitslagen van donderdag:

  • Charlotte Hornets - Chigaco Bulls: 99-120
  • Dallas Mavericks - Brooklyn Nets: 113-109
  • Toronto Raptors - Washington Wizards: 129-131
  • Detroit Pistons - Memphis Grizzlies: 111-97
  • Indiana Pacers - Atlanta Hawsk: 133-126
  • Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder: 118-97
  • LA Clippers - LA Lakers: 118-94

  De tussenstand in de NBA:

  NBA