Sacoor keert Universiteit van Tennessee de rug toe na conflict rond World Relays

  Jonathan Sacoor zal het shirt van de Universiteit van Tennessee niet snel opnieuw aantrekken.

  Jonathan Sacoor heeft beslist om zijn studies aan de Universiteit van Tennessee af te breken. De Belgische 400-meterloper was er persona non grata nadat hij tegen de wil van zijn atletiekcoach in toch naar de World Relays was getrokken.

  Sinds 2018 combineert Jonathan Sacoor zijn atletiektrainingen met studies aan de Universiteit van Tennessee, zoals de broers Kevin en Jonathan Borlée hem dat eerder voordeden.

   

  Maar aan dat avontuur komt nu dus abrupt een einde. Zijn plaatselijke trainer had hem expliciet verboden om naar België terug te keren voor de World Relays, maar Sacoor hield voet bij stuk. Hiermee blies hij zijn bruggen met de universiteit definitief op.

   

  Afgelopen weekend haalde de Universiteit van Tennessee de naam van Sacoor al van zijn website. Een teken aan de wand dat een terugkeer onmogelijk was. Nu heeft Sacoor ook van zijn kant beslist om er een punt achter te zetten.

   

  Bij hemzelf en zijn entourage waren er al langer twijfels over zijn toekomst in de VS. Zijn prestaties waren sinds zijn overstap minder en ook het contact met coach Jacques Borlée verliep moeizamer. Het plan is om nu opnieuw bij de trainingsgroep van de Borlées aan te sluiten.