Jonathan Sacoor moet belangrijke keuze maken: "Het ligt nog gevoelig"

  Jonathan Sacoor liep zondag niet zijn beste race.

  Jonathan Sacoor heeft op de World Relays de zorgen niet van zich af kunnen lopen. Onze landgenoot moet de komende dagen kiezen of hij in België blijft of toch terugkeert naar de VS. "Dat moet ik nog bespreken."

  Jonathan Sacoor liep niet zijn beste race in de finale van de 4x400 meter, waarin België laatste eindigde. "We hadden vooraf gezegd dat het van mij zou afhangen om het team in positie te brengen en dat heb ik niet gedaan", zei Sacoor. "Geen excuses, het was een slechte wedstrijd."

   

  "Ik ben blij dat ik zaterdag nog goed heb kunnen presteren voor de Belgian Tornados. Maar er is nog veel werk aan de winkel voor mezelf. Wat? Het zijn veel dingen, maar daar ga ik niet in detail op ingaan."

   

  Sacoor reisde tegen de wens van zijn Amerikaanse universiteit af naar de World Relays. "Het is een moeilijke voorbereiding geweest, met lange vluchten. Ik heb nog veel werk met Jacques (Borlée)." 

   

  "Maar het heeft veel deugd gedaan om met de mannen te mogen lopen. Hopelijk kan ik in de zomer het team iets meer bijbrengen."

  "Toekomst? Ik moet het nog bespreken met Jacques"

  De komende dagen moet Sacoor een keuze maken waar hij de Olympische Spelen zal voorbereiden: in België of toch in de VS? "Dat moet ik nog bespreken met Jacques, het ligt allemaal nog gevoelig."


  De keuze kan voor Sacoor niet enkel gevolgen hebben op korte termijn. "We moeten er inderdaad aan sleutelen, maar het heeft geen nut om daar nu iets over te zeggen."

   

  Opvallend: de University of Tennessee heeft op zijn website de naam van Jonathan Sacoor al van de lijst met atleten gehaald.