"Ja, Mourinho gaat tegen schenen schoppen en slecht voetbal brengen, maar ach..."

  José Mourinho

  AS Roma en José Mourinho hopen dat ze vanaf volgend seizoen elkaars carrière nieuw leven kunnen inblazen. Wat vindt voetbaljournalist en Roma-kenner Filip Joos van deze verrassende aanstelling? "Fantastisch nieuws", zegt hij in de nieuwe podcast 90 Minutes.

  Filip Joos is geen superfan van José Mourinho, maar toch is zijn hart sneller gaan kloppen bij het nieuws van zijn aanstelling.

   

  "De club zit op een absoluut dieptepunt: al jaren heeft Roma niets gewonnen en telt het niet meer mee. In de Europa League werd het belachelijk gemaakt door Manchester United. Het was een wonder dat het nog zo ver is geraakt", vertelt Joos in 90 Minutes.

   

  "Fonseca heeft het onder deze omstandigheden 2 jaar volgehouden, wat een klein mirakel is. De bookmakers waren er 100% zeker van de Sarri hem zou opvolgen. En dan halen ze nu Mourinho uit de hoge hoed. Ik vind het fantastisch nieuws."

   

  "Ik ben absoluut geen fan van het voetbal van Mourinho, maar omdat de club niet lager kan zakken en Mourinho niet hoger kan, komen beide carrière elkaar nu tegen. Wie weet kunnen ze elkaar herlanceren."

   

  "Ik denk dat Mourinho op zijn plaats zit in Roma. Het is daar een echte snelkookpan. Ja, hij gaat er tegen schenen schoppen en slecht voetbal brengen, maar ach... Dat zagen we nu toch al."

  Roma is een echte snelkookpan. Mourinho zit daar op zijn plaats.

  Filip Joos in 90 Minutes

  "Het zou me niet verbazen, mocht hij Fellaini halen"

  Filip Joos vindt wel dat enkel de komst van Mourinho niet zal volstaan om Roma er weer bovenop te krijgen. "Hij zal toch ook iets mogen halen. Ik denk niet dat hij komt in de wetenschap dat hij het met deze jongens moet doen. Als hij de defensie tegen Manchester United heeft gezien..."

   

  "Het zou me trouwens niet verbazen, mocht hij Fellaini naar Roma halen. Die heeft voor hem de finale van de Europa League gewonnen. Die zou ook perfect bij Roma passen."

   

  De kans is wel reëel dat Roma volgend seizoen geen Europees voetbal speelt. "Dat zal hij misschien niet eens zo erg vinden. Stel je voor... Mourinho in de Conference League! Voor de Europa League haalde hij al zijn neus op, tot hij met die beker stond te zwaaien en een enorme bocht moest maken."

  Luister hier naar de podcast of in je favoriete podcastapp

  90 Minutes is een samenwerking van Sporza en Friends of Sports. De podcast is ook met video beschikbaar als vodcast op:

   

  • VRT.NU