Ga naar de inhoud

Welshe bondscoach Ryan Giggs pleit onschuldig in mishandelingszaak

Giggs zal Wales niet leiden op het EK komende zomer.

Ryan Giggs is vandaag in Manchester een eerste keer voor de rechter verschenen in de zaak van mogelijke mishandeling van zijn ex-partner en haar jongere zus. De Welshe bondscoach, die door de affaire het EK moet missen, pleitte onschuldig.

Er hangen al enkele maanden donkere wolken boven het hoofd van de Welshe bondscoach Ryan Giggs. De 47-jarige Giggs wordt aangeklaagd vanwege het toebrengen van een lichamelijk letsel bij zijn 36-jarige ex-partner Kate Greville.

 

Verder wordt hij ook beschuldigd van mishandeling van een andere vrouw, de jongere zus van zijn voormalige partner. Dit zou begin november 2020 gebeurd zijn. Giggs maakte zich volgens de aanklager ook schuldig aan dwingend en controlerend gedrag tussen 2017 en 2020.

 

De ex-speler van Manchester United verscheen vandaag een eerste keer voor de rechter en antwoordde "niet schuldig" op de schuldvragen, waarna de zaak werd verplaatst naar 26 mei. Giggs werd vrijgelaten op borgtocht en mag voorlopig geen contact hebben met Kate Greville of haar zus Emma.

 

De Welshe voetbalbond besliste eerder al dat Giggs door deze zaak Wales niet zal leiden op het EK voetbal komende zomer. Assistent Robert Page neemt het roer over. Hij wordt daarin bijgestaan door ex-Genk-coach Albert Stuivenberg. Wales neemt het in de groepsfase op tegen Zwitserland, Turkije en Italië.