Ga naar de inhoud

Wales-bondscoach Giggs mist EK na aanklachten mishandeling vrouwen

Ryan Giggs is de huidige bondscoach van Wales.

Ryan Giggs is in verdenking gesteld van de mishandeling van 2 vrouwen. De bondscoach van Wales wordt daarom op non-actief gezet voor Euro 2020.  In november werd Giggs al eens gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Kate Greville.

Ryan Giggs wordt beschuldigd van dwingend gedrag en mishandeling die leidde tot lichamelijke letsels, alsook het slaan van een 2e vrouw. Volgens de BBC gaat het om vrouwen van om en bij de 30 en 20 jaar.

 

Het is niet de eerste keer dat de ex-speler van Manchester United van mishandeling wordt beschuldigd. In november werd hij al eens gearresteerd. Giggs ontkende eerder alle aantijgingen en werd na verhoor weer vrijgelaten. Zijn borgtocht werd destijds verlengd tot 1 mei. 

 

Giggs werd voor 3 wedstrijden vervangen als bondscoach van Wales en moest zo onder andere de wedstrijd tegen de Rode Duivels missen. 

 

Door de nieuwe ontwikkelingen in zijn proces heeft de voetbalbond van Wales beslist om met het duo Robert Page en Albert Stuivenberg naar Euro 2020 te trekken. Volgende week woensdag zou de Welshman opnieuw in de rechtbank moeten voorkomen.

Het statement van de voetbalbond in Wales:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.