Frutos verlaat Anderlecht in Mauve: "Moeilijk, maar maakt deel uit van het leven"

  Frutos volgt zijn landgenoot Hernán Losada naar het Amerikaanse DC United.

  Morgen staat de tweede aflevering van Mauve op het programma, de docureeks rond RSC Anderlecht. Daarin komt deze keer het vertrek van assistent-coach Nicolas Frutos aan bod.

  Begin februari komt het nieuws dat assistent-coach Nicolas Frutos de paars-witte deur achter zich dichttrekt. De Argentijn gaat zijn landgenoot Hernan Losada achterna en trekt naar het Amerikaanse DC United. 

   

  "Nico was een van de mensen waarmee ik tot midden in de nacht kon praten en overleggen. Het was vooral de energie die hij me bijbracht. Dat was heel waardevol", zegt Kompany over de Argentijn.

   

  Frutos, die van 2006 tot 2010 voor Anderlecht speelde, verlaat de club met pijn in het hart. "Anderlecht is erg belangrijk geweest in mijn leven", zegt de 39-jarige Argentijn. Het is een beetje moeilijk, maar dat maakt deel uit van het leven. En goed, we moeten doorgaan." 

   

  Bij zijn afscheid had Frutos nog enkele mooie woorden klaar: "Ik ben zeker dat we op de juiste manier aan het werken zijn en dat we het seizoen zullen eindigen met goede resultaten. Doe zo voort. Ik wens jullie het beste toe voor jullie carrières en jullie families."

  Bekijk het fragment uit de docureeks "Mauve"

  3 passages bij paars-wit

  Nicolas Frutos werd in 2006 bij het Argentijnse Independiente opgepikt en sloot zijn spelerscarrière door blessures op 28-jarige leeftijd af in Neerpede. De Argentijn speelde 95 wedstrijden voor Anderlecht en scoorde daarin 52 keer.

   

  Na zijn spelerscarrière ging Frutos terug naar zijn thuisland om zich te ontwikkelen als coach. Het bracht hem in 2015 weer in Anderlecht waar hij de beloften onder zijn hoede nam. Een jaar later promoveerde de Argentijnse publiekslieveling tot T3 onder coach René Weiler.

   

  Na het ontslag van Weiler dacht Frutos klaar te zijn voor het echte werk. Hij werkte 4 wedstrijden af als interim-coach. Maar toen Hein Vanhaezebrouck kwam, zag hij een rol als assistent niet meer zitten. Frutos verliet voor de tweede keer het Astridpark.

   

  Na zijn vertrek keerde Frutos niet terug naar Argentinië, maar ging hij aan de slag als analist. Hierdoor bleef hij in de picture en werd hij bij de aanstelling van het trainersduo Vercauteren/Kompany opnieuw aan boord gehaald als assistent binnen de sportieve staf.

  De tweede aflevering van Mauve is donderdag 22 april (21u) te zien op Play Sports Open.