Ga naar de inhoud

Frutos ruilt Anderlecht voor Amerikaanse club van Losada: "Een erg moeilijke keuze"

 za 6 februari 2021 08:08
Hernan Losada en Nicolas Frutos speelden samen bij Anderlecht en Independiente.

Nicolas Frutos (39) verlaat Anderlecht en trekt naar de Verenigde Staten om er in de hoofdstad aan de slag te gaan bij DC United. "Een enorm moeilijke keuze", reageert de assistent-coach. "Een waardevolle aanvulling", weet hoofdcoach Hernan Losada, die onlangs Beerschot verliet.

Het vertrek van assistent Nicolas Frutos bij Anderlecht hing al even in de lucht en werd vrijdag dus officieel gemaakt. MLS-club DC United maakte de komst van 39-jarige Argentijn bekend. 

 

Frutos wordt bij DC United de assistent van zijn landgenoot Hernan Losada, die vorige maand de overstap maakte van bij Beerschot. "Ik ken Nicolas al jaren en kan enkel maar goede dingen zeggen over zijn karakter", zegt Losada. 

 

"We speelden eerst samen in Argentinië bij Independiente en kenden nadien een gelijkaardig vervolg van onze carrière in Europa."

 

"Nicolas was als speler een heel intelligente aanvaller. Na zijn actieve loopbaan werkte hij hard om een grote tacticus en coach te worden. Zijn creatief aanvallende brein koppelt hij aan zijn ervaring om jonge spelers beter te maken. Hij wordt een waardevolle aanvulling voor onze staf."

 

(scrol omlaag voor een reactie van Nicolas Frutos)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nicolas Frutos: "Ik verlaat de club van mijn hart"

In de competitiewedstrijd van volgende week zondag tegen Cercle Brugge zal Nicolas Frutos een laatste keer op de bank van Anderlecht zitten.

 

"Ik stond voor een enorm moeilijke keuze", licht de voormalige aanvaller zijn keuze toe. "Iedereen weet wat voor een emotionele band ik heb met Anderlecht. We zijn uitzonderlijk werk aan het leveren en werken professioneler dan ooit tevoren."

 

Samen met zijn gezin heeft Frutos diep nagedacht. "Ik ga het missen om elke dag op de club van mijn hart te zijn, maar ik kreeg deze grote kans om mezelf verder te ontwikkelen, bij te leren en meer verantwoordelijkheden op te nemen en wil de uitdaging aangaan."

 

"Bovendien kan ik bij DC United samenwerken met mijn goede vriend Hernan Losada", besluit de Argentijn in een mededeling van Anderlecht.

 

Frutos streek in juni vorig jaar voor een derde keer neer bij Anderlecht. Hij was er dit seizoen een veelgeprezen assistent van hoofdcoach Vincent Kompany. De Argentijn was als speler tussen 2006 en 2010 actief bij paars-wit en was ook hoofdcoach voor 4 duels net voor Hein Vanhaezebrouck overnam. 

Ik ga het missen om elke dag op de club van mijn hart te zijn, maar ik kreeg deze grote kans om mezelf verder te ontwikkelen, bij te leren en meer verantwoordelijkheden op te nemen.

Nicolas Frutos
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: