Golfer Thomas Pieters scoort goeie punten met plaats 8 in New Orleans

  Thomas Pieters probeert de juiste lijn te vinden voor een putt.

  Thomas Pieters heeft er weer een vruchtbare week op de Amerikaanse PGA Tour opzitten. Samen met zijn Engelse ploegmaat Tom Lewis eindigde hij in de buurt van New Orleans als 8e. Het is zijn 5e toernooi op rij in de top 15.

  Thomas Pieters begon het jaar met een breukje in zijn vinger, maar dat heeft hem niet belet om een heel regelmatig seizoen te draaien tot nu toe. Die lijn trok hij deze week ook door in New Orleans in de Zurich Classic.

   

  Dat toernooi wordt afgewerkt in duo's en Pieters speelde aan de zijde van de Engelsman Tom Lewis. Ze begonnen aan de slotdag als 6e, maar konden niet meer opschuiven. 

   

  Op de slotdag werd gespeeld in foursomes, waarbij de 2 golfers elk om beurt een slag doen met 1 balletje. Na een rondje in par (72) eindigden Pieters en Lewis op de 8e plaats.

   

  Pieters is aan een sterke reeks bezig. In zijn laatste 5 toernooien (European Tour en PGA Tour) eindigde hij nooit buiten de top 15. Met deze 8e plaats scoort hij ook heel wat punten voor de PGA Tour.

   

  De Belgische golfer probeert dit jaar om een tourkaart voor de PGA Tour, de hoogste "divisie" van het professionele Amerikaanse golfcircuit, te bemachtigen. Daarvoor moet hij op het einde van het seizoen meer punten behalen dan de 150e van het klassement en dat in de 6 of 7 toernooien waarvoor hij een uitnodiging krijgt.

  Australiërs winnen, nektapijt van Cameron Smith blijft

  De zege in New Orleans was voor het Australische duo Cameron Smith/Marc Leishman. Zij kraaiden victorie op de eerste play-off-hole in een strijd met de Zuid-Afrikanen Louis Oosthuizen en Charl Schwartzel.

   

  Smith staat bekend om zijn nektapijt, dat hem geluk zou brengen, maar eraf moest bij een toernooizege. "Mijn vriendin zal het niet graag horen, maar dit kapsel is een blijver", zei Smith. "Ik heb het gevoel dat het bij me hoort."