New York Knicks mogen dromen van eerste NBA-play-offs sinds 2013

RJ Barrett (r) krijgt felicitaties van ploegmaat Bullock (l) na een gelukte score.

De New York Knicks zijn de revelatie in de Eastern Conference van de NBA. Na jaren van kommer en kwel ligt New York op koers voor zijn eerste play-offs sinds 2013. Afgelopen nacht wonnen de Knicks voor de 7e keer op rij.

In dit speciale seizoen van de NBA zijn er veel verrassende verhaallijnen, maar dat van de New York Knicks hadden weinig waarnemers zien aankomen. Afgelopen nacht boekte New York tegen Charlotte zijn zevende zege op een rij, waardoor het op koers ligt voor zijn eerste play-offs sinds 2013.

 

Tegen de Hornets maakten de 18 punten van RJ Barrett na de rust en de stugge verdediging van de Knicks het verschil: 109-97. New York staat verrassend op de vijfde plaats in de Eastern Conference en kan met een zege vandaag tegen Atlanta plaats 4 innemen.

 

Het succes van de Knicks dit seizoen is dat van coach Tom Thibodeau. Die zweert in een super-offensieve NBA bij basketbal van de "oude stempel" gericht op verdedigen en hard werk. Offensief is Julius Randle de uitblinker met gemiddeldes van 23,6 punten, 10,6 rebounds en 6,1 assists per match.

 

Thibodeau gaf veteranen Derrick Rose en Taj Gibson nog een kans en de mix met de jongeren werkt wonderwel. Voor het eerst sinds 2013 hebben de Knicks echt zicht op de play-offs en een rapport met meer zeges dan nederlagen.

 

"Het belangrijkste is nu dat we niet gaan zweven", probeert Thibodeau zijn spelers met de voeten op de grond te houden. "Als je aandacht begint te schenken aan zegereeksen en de play-offs, dan verlies je je focus en die moet op de volgende wedstrijd liggen. Je kunt makkelijk uit koers geslagen worden."

RJ Barrett was de offensieve uitblinker bij de Knicks

Paul George neemt de Clippers bij de hand

In Portland was Paul George de matchwinnaar voor de Los Angeles Clippers. Met 33 punten en 2 cruciale vrije worpen in de slotfase bezorgde hij de Clippers hun 9e zege in 10 duels: 112-113.

 

In afwezigheid van Kawhi Leonard was George dé man. "Op dit moment doet hij alles. Hij neemt de ploeg echt bij de hand en dat hadden we nodig", zei Clippers-coach Ty Lue. In 6 van zijn laatste 7 matchen maakte George 32 punten of meer.

In afwezigheid van Durant en Harden doet Kyrie Irving het

De Brooklyn Nets kunnen ook winnen zonder Kevin Durant en James Harden. Kyrie Irving was tegen New Orleans heel belangrijk met 32 punten, 8 assists en een defensieve actie op Zion Williamson in de slotfase.

 

Irving kreeg ook hulp van zijn ploegmaats, want Joe Harris, Landry Shamet, Blake Griffin en Jeff Green scoorden dubbele punten. De 33 punten van Zion Willamson waren niet voldoende voor de Pelicans.

De uitslagen van dinsdag

  • New York - Charlotte 109-97
  • Atlanta - Orlando 112-96
  • Portland - LA Clippers 112-113
  • Sacramento - Minnesota 120-134
  • New Orleans - Brooklyn 129-134