Dirk De Wolf:"Zondag in Luik gaan we de beste Alaphilippe zien!"

  Dirk De Wolf was na een voorspelbare Waalse Pijl te gast in onze Facebook Live set. Hij had genoten van de spannende slotklim op de Muur van Hoei, maar daarmee was alles gezegd. De Wolf zag wel een terechte winnaar in Julian Alaphilippe die, volgens hem, duidelijk naar deze periode gepiekt heeft.

  "Zondag sprint Alaphilippe ook mee voor winst"

  "Alaphilippe wint door koerskennis en -doorzicht. Hij kent de Muur uit het hoofd. Die parcourskennis had Roglic niet en dat doet hem de das om." De analyse van De Wolf is duidelijk maar de ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik zag vooral een wereldkampioen die nu pas in topconditie is.

   

  "Ik denk dat Alaphilippe gepiekt heeft naar de wedstrijd van vandaag en zeker naar Luik-Bastenaken-Luik van komende zondag, die hij vorig jaar door een dom manoeuvre verloren heeft." (Hij juichte te vroeg in een sprint met Roglic)

  Vandaag wint hij op talent, klasse en kunde. Ik denk dat we pas zondag de beste Alaphillipe zullen zien.

  Dirk De Wolf

  "Vandaag wint hij op talent, klasse en kunde. Zondag zullen we de beste Alaphillipe zien! Hij heeft nu al een prooi vast en dat is al belangrijk om die  volgende wedstrijd zonder stress aan te vatten."

   

  "Hij gaat zondag meesprinten voor den eersten, daar ben ik zeker van. Dezelfde namen als vandaag zullen erbij zijn: Roglic, Valverde, Pidcock en misschien ook Hirshi en Pogacar. Maar die kan hij zeker aan in een sprint."

  "Remco Evenepoel zou deze wedstrijd kunnen veranderen"

  "Als ze 200 kilometer in lijn van Oostende naar de Muur van Hoei zouden rijden, dan krijgen we dezelfde uitslag." Dirk De Wolf zegt het al lachend, maar buiten de slotklim en de mooie strijd voor de winst heeft hij niet genoten van de Waalse Pijl. 

   

  Op de vraag of Remco Evenepoel op de Muur van Hoei zou kunnen wedijveren met deze toppers had De Wolf een opvallend antwoord:

   

  "Remco kan uiteraard die Muur van Hoei aan, maar ik weet niet  of hij zo explosief is zoals die jonge gasten van nu: Pidcock, Pogacar, Hirshi... Hij zal deze wedstrijd zeker nog rijden en meedoen voor de overwinning."

   

  "Maar hij zou de Waalse Pijl wel eens kunnen doen veranderen. Als iemand dat kan en durft, dan is het zeker Remco. Hij zal misschien proberen wegrijden op de Côte d’Ereffe of de Chemin des Gueuses om dan, net zoals in San Sebastian, met een voorsprong aan de slotklim te beginnen en de rest voor te blijven."

  Herbekijk de Facebook Live met Dirk De Wolf