UEFA en FIFA mogen van rechtbank oprichters van Super League niet straffen

  Een rechtbank in Madrid verbiedt de UEFA en de FIFA maatregelen te nemen tegen de oprichters van de Super League."De rechtbank vraagt de UEFA en de FIFA om geen enkele maatregel of actie te ondernemen, of een verklaring of persbericht te publiceren, die de voorbereiding van de Super League in het gedrang zou brengen", zo klinkt het bij de Madrileense ondernemingsrechtbank.

  UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft gezegd dat hij zo snel mogelijk sancties wil opleggen aan de 12 clubs die zich als stichtende leden van de Super League hebben gepresenteerd. 

   

  De UEFA-voorzitter benadrukte dat de spelers van clubs die op eigen initiatief deelnemen aan de Super League zullen worden uitgesloten van internationale competities. Daarnaast werd er ook mee gedreigd om Manchester City, Real Madrid en Chelsea meteen uit de Champions League te zetten.

   

  De Super League Company kondigde meteen daarna aan dat ze zelf al juridische stappen had genomen om eventuele maatregelen van UEFA te counteren. Niet toevallig gebeurde dat in Madrid. Met Real en Atletico komen er twee stichtende leden uit de Spaanse hoofdstad. Grote bezieler van het hele project zou Real-voorzitter Florentino Perez zijn.