Zo vierde Emma Meesseman EuroLeague-triomf: "Uno spelen met tegenstanders"

  Emma Meesseman heeft nu al 4 titels in de EuroLeague.

  Emma Meesseman was nog maar eens de uitblinker bij Jekaterinenburg in de finale van de EuroLeague, zeg maar de Champions League van het basketbal. Dat ze nu evenveel titels heeft als Ann Wauters in de EuroLeague is een bijzaak. "Het is niet mijn grootste doel om het beste palmares te hebben", zegt ze.

  Meesseman loodste Jekaterinenburg naar de overwinning in de EuroLeague. De Russische topclub was in de finale een maatje te groot voor Avenida uit Spanje. Maar van een groot kampioenenfeest was geen sprake.

   

  "We moesten in ons hotel blijven", lacht Meesseman. "We zijn tot diep in de nacht in het restaurant blijven zitten met de tegenstanders. We hebben gewoon Uno en Yahtzee gespeeld. We hebben wel een beetje gevierd, maar het is binnen de perken gebleven."

   

  Een feestje was wel op zijn plaats, want de EuroLeague is voor het basketbal wat de Champions League is voor het voetbal. "Het is voor de vrouwen toch een van de belangrijkste competities", zegt ze. "De titel is dan ook zeer fel begeerd."

   

  "Het was geen gemakkelijke wedstrijd. Er waren veel ups en downs, maar ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen in de eindzege."

  We hebben wel een beetje gevierd, maar het is binnen de perken gebleven.

  "Vervelend om titel niet te kunnen delen met supporters"

  Met vier EuroLeague-titels doet Emma Meesseman nu even goed als Ann Wauters. "Dat maakt de titel zeker niet extra speciaal", zegt ze. "Ik wil gewoon zo veel mogelijk proberen te winnen."

   

  "Het is niet mijn grootste doel om het beste palmares te hebben. Ik ben Emma en Ann is Ann. Ik wil gewoon zo voort blijven doen en dan zie ik wel waar ik uitkom."

   

  Toch was haar 4e EuroLeague-titel wat anders dan de vorige triomfen. "De sfeer in een volle zaal is normaal gezien ongelofelijk. Daar verlang je echt naar. Nu was het een bijna lege zaal."

   

  "Het is een vervelend gevoel dat je zo'n titel niet kan delen met supporters of vrienden en familie. Het doet niets af van onze prestatie, maar er mist toch iets. Misschien kunnen we de volgende keer dubbel vieren."