Dubbel feest voor Groupama-FDJ in de Ronde van Valencia

  Arnaud Démare won de slotrit in Valencia.

  Groupama-FDJ heeft zondag de champagne mogen ontkurken in de Ronde van Valencia. Arnaud Démare schonk zijn team de overwinning in de slotetappe, terwijl ploegmaat Stefan Küng de eindzege op zak stak.

  In een vlucht van vijf die de korte etappe van 91 kilometer tussen Paterna en Valencia animeerde, zat één Belg: Julien Van den Brande. Maar hij moest na verloop van tijd overboord bij zijn vier vluchtgezellen.

   

  De Fransman Maxime Cam bleek de sterkste voorin, maar ook hij werd acht kilometer voor de aankomst gegrepen.

   

   Groupama-FDJ, dat al drie etappes had gewonnen in Valencia, domineerde de sprintvoorbereiding en Démare maakte het werk van zijn helpers af aan de streep. De Spanjaard Jon Aberasturi werd tweede, voor de Belg Timothy Dupont.

   

  In de eindstand heeft de Zwitser Stefan Küng een voorsprong van 6 seconden op zijn eerste achtervolger, de Portugees Nelson Oliveira.