Kangoeroes kiezen Kristof Michiels als nieuwe coach, Vervaeck doet seizoen nog wel uit

  Michiels verlaat Limburg United voor een job als hoofdcoach bij Mechelen.

  Kangoeroes Basket Mechelen heeft een nieuwe coach gevonden voor volgend seizoen. Kristof Michiels neemt het roer over van Paul Vervaeck die, ondanks het bereiken van de bekerfinale, de optie in zijn contract niet gelicht zag worden.

  Kristof Michiels is de nieuwe coach van Kangoeroes Basket Mechelen. De 37-Leuvenaar verlaat Limburg United, waar hij assistent-coach was, voor een avontuur als hoofdcoach in Mechelen.

   

  Mechelen werd dit seizoen erg nipt geklopt door Oostende in de bekerfinale. In de competitie staat de club na 14 speeldagen op de voorlaatste plaats (in een zeer voorlopig klassement).

   

  Een tijdje geleden raakte echter al bekend dat Paul Vervaeck geen contractverlenging krijgt. Hij wordt dus vervangen door Kristof Michiels. Voor Michiels wordt het zijn 1e job als hoofdcoach in de Euromillions Basketball League.

  "Dag en nacht met basketbal bezig"

  Michiels komt aan het hoofd van een vernieuwde coachingstaf, en zal worden bijgestaan door Tony Van den Bosch (advisor coach), Wim Van Poucke (development coach) en Daphne Van Dessel (athletic coach), zo bevestigt de club vandaag.


  "Kristof Michiels zal in samenspraak met de staf de speelwijze bepalen en wedstrijden coachen. Na jarenlang basketbal te spelen op provinciaal niveau maakte Kristof de stap naar het coachen. Dankzij de basketbalcoachmicrobe en zijn blijvende passie is hij er dag en nacht mee bezig", klinkt het.


  'Op zijn beurt staat Tony Van den Bosch in om Michiels te ondersteunen en samen met hem de speelwijze te verfijnen. Wim Van Poucke staat naast de videoanalyses in voor het bijstaan van Michiels tijdens de trainingen en de individuele ontwikkeling van begeleiding van profspelers en talentvolle jongeren."

  Lees ook: