Van Avermaet bakt koekjes op dag Parijs-Roubaix: "Niet meest aangename thuis"

  Greg Van Avermaet maakte zich deze zondag niet vuil in de modder van Parijs-Roubaix, maar in de keuken met dochter Fleur. Sportweekend ging kijken wat de olympische kampioen deed op de dag dat hij normaal in de Hel van het Noorden had gefietst en sprak over de volgende weken en maanden.

  De winnaar van Parijs-Roubaix in 2017 toonde in de Ronde van Vlaanderen met een derde plaats dat er zeker rekening met hem gehouden moest worden als vandaag Parijs-Roubaix was gereden. De coronapandemie besliste er anders over, maar Greg Van Avermaet had dat nieuws snel verwerkt. 

   

  "Toen Parijs-Roubaix twee of drie weken geleden werd afgelast, zat ik er mee in. Twee of drie dagen later heb ik samen met de ploeg bekeken wat het beste was wat ik in de plaats kon doen en eens die beslissing was gevallen, werd deze zondag voor mij een zondag als een andere."

   

  En dus bakte Greg Van Avermaet samen met zijn dochter Fleur koekjes. En neen, niet alleen omdat de televisie op bezoek was. "Mijn dochter Fleur doet dat heel graag en Ellen (zijn partner) ook. Er is ook altijd koffie bij en dat heb ik dan weer heel graag."

   

  Van Avermaet lijkt ontspannen in zijn keuken te staan, maar schijn bedriegt soms. "Op dit moment kan je mij geen aangename mens noemen thuis. Dat is enkel zo als de belangrijkste koersen achter me liggen." 

   

  "Bijvoorbeeld als we eens gaan wandelen, wil ik toch ook niet te ver wandelen om niet te lang op mijn benen te staan. Dus je geeft altijd wel iets, maar nooit alles en dat is soms wel moeilijk."

  Op dit moment kan je mij geen aangename mens noemen thuis. Dat is enkel zo als de belangrijkste koersen achter me liggen.

  "Het parcours van de Amstel moet me liggen"

  De volgende belangrijke opdrachten voor Greg Van Avermaet worden de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Het parcours van die laatste wedstrijd is door de coronacrisis eigenlijk rondjes draaien rond Valkenburg.

   

  "Ik heb deze week het parcours van de Amstel eens bekeken en eigenlijk is het het parcours van het WK waar Philippe Gilbert won.  Het is een parcours dat me moet liggen." 

   

  "Rondjes draaien ligt me normaal wel en bovendien is het nog altijd een lastige wedstrijd, want het is nog altijd meer dan 4.000 hoogtemeters."

   

  In het najaar hoopt iedereen - inclusief Van Avermaet - dat er toch nog een Parijs-Roubaix komt. Schrijf de olympische kampioen dan zeker niet af. "Het WK en Parijs-Roubaix zijn twee koersen waar ik echt wel top wil zijn. Het is een WK in eigen land en dat heb ik nog nooit meegemaakt."

  Bekijk de reportage van Sportweekend