Utah Jazz boekt 23e thuiszege op een rij, Lakers gaan zonder LeBron onderuit

  Rudy Gobert was met 18 punten en 20 rebounds weer van goudwaarde voor Utah.

  Utah Jazz is op eigen grond nagenoeg onverslaanbaar dit seizoen. De leider in de Western Conference boekte een 23e thuiszege op een rij. Nog vannacht in de NBA verloren de Lakers de topper van Miami en werd de zegereeks van Phoenix afgestopt.

  Na 2 verloren uitwedstrijden mocht Utah Jazz opnieuw thuis aantreden. Rudy Gobert en co. zijn dit jaar quasi onverslaanbaar in Salt Lake City en dat mocht ook Portland ondervinden. 

   

  Portland ging met een kleine voorsprong rusten, maar in het derde kwart van de partij haalde Utah de sloophamer boven: 40-19. De partij eindigde uiteindelijk op een comfortabele 122-103 voor Utah. Donovan Mitchell (37 punten) en Rudy Gobert (18 punten en 20 rebounds) waren de sterren van de avond.

  Feest bij Clippers, Lakers onderuit in heruitgave titelduel

  In LA stond de bijzonder interessante affiche tussen de Clippers en Phoenix op het programma. Beide teams draaien een sterk seizoen, Phoenix had zelfs al 7 wedstrijden op een rij niet meer verloren.

   

  De score lag de hele match dicht bij elkaar, maar de Clippers trokken vooral dankzij een sterk laatste kwart aan het langste eind. Paul George en Kawhi Leonard waren met samen 60 punten van goudwaarde.

   

  De LA Lakers gingen zonder sterspelers LeBron James en Anthony Davis voor een heruitgave van de kampioensfinale op bezoek in Miami. 

   

  De Lakers beten zich lange tijd goed vast, maar onder impuls van Jimmy Butler (28 punten, 7 rebounds) eindigde de partij uiteindelijk op 110-104. Miami zag wel Victor Oladipo nog uitvallen met een blessure.

  Nog enkele hoogtepunten:

  De uitslagen van donderdagnacht:

  Miami Heat - LA Lakers: 110 - 104

  Toronto Raptors - Chicago Bulls: 113 - 122

  Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers: 102 - 129

  Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks: 116 - 101

  Sacramento Kings - Detroit Pistons: 101 - 113

  Utah Jazz - Portland Trail Blazers: 122 - 103

  LA Clippers - Phoenix Suns: 113 - 103

  De stand in de NBA: