Louis Croenen stelt eigen Belgisch record op 100m vlinderslag nog wat scherper

  Louis Croenen slaagde er in Eindhoven in om zijn Belgisch record te verbeteren.

  Louis Croenen verkeert in hoogvorm en dat liet hij vanochtend in Eindhoven nog even zien.  Op de 100 meter vlinderslag verbeterde hij zijn eigen Belgische record: van 52"10 naar 52"00.

  Tijdens de Qualification Meet in Eindhoven slaagde Croenen erin om zijn toptijd nog wat aan te scherpen. In december 2020 verbeterde hij het Belgische record in Rotterdam al naar 52"10, nu deed hij er nog een tiende vanaf: 52"00.

   

  Croenen haalde het zo voor de Nederlander Nyls Korstanje (52"03) en de Duitser Daniel Pinneker (53"11).  

   

  In de finale, later op de avond, eindigde Croenen uiteindelijk tweede. Hij moest in een tijd van 52"34, een stukje trager dan deze ochtend, zijn meerdere erkennen in de Nederlander Nyls Korstanje (51"93).

  Voorbereiding op EK in Boedapest

  Zijn nieuw Belgisch record is in elk geval een stevige opsteker voor de 27-jarige Croenen met het oog op het EK dat van 10 tot 23 mei plaats zal vinden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. 

   

  Croenen bleef wel nog 4 honderdsten boven de kwalificatietijd (51"96) die nodig is om zich te plaatsen voor de 100 meter vlinderslag op de Olympische Spelen in Tokio. Croenen mag sowieso zijn vliegtickets al boeken aangezien hij wel al zeker geplaatst is voor de 200 meter vlinderslag.